Elemente cheie pentru care Galaxy A5 (2017) își merită banii

7796

Samsung Galaxy A5 (2017) a fost lansat la începutul acestui an în ianuarie și telefonul are foarte mult potențial, așa că ar trebui să profitați de pe urma calitățile sale care pot influența decizia de a cumpăra acest smartphone.

Samsung Galaxy A5 este un telefon de la mijlocul gamei (mid-range) cu caracteristici premium și design rafinat.

Smartphone-ul arată frumos și poate sta cu fruntea sus între dispozitivele de ultimă generație, atât din punctul de vedere al modului în care arată, cât și al modului în care se simte.

 

  • Un design elegant

Designul seriei A se bazează pe seria S – astfel că dispozitivul din acest an Galaxy A5 se bazează pe designul lui Galaxy S7. Acesta din urma este un telefon excelent, deci trebuie să ne așteptam la un telefon de succes și pentru A5.

Singura problemă care poate fi deranjantă pentru unii sunt urmele amprentelor digitale pe ecranul de sticlă, dar această problemă nu este specifică numai acestui telefon, toate smartphone-urile cu ecran de sticlă întâmpină această problemă.

Este în mod evident o reminiscență a vărului său din categoria high-end, Galaxy S7, corpul este fabricat din metal și un strat de sticlă care asigură efectul premium, care iese inevitabil în evidență.

Are și alte puncte care îl fac deosebit, în special poziționarea difuzorului, care nu mai este pe marginea inferioară a telefonului, ci este în partea laterală, astfel încât să puteți evita blocarea ieșirii sunetului când urmăriți videoclipuri sau sunteți prins în jocuri.

 

  • O durată de viață a bateriei incredibilă

Samsung Galaxy A5 este un telefon minunat,cu o durată de viață a bateriei fenomenală.

Versiunea 2016 a modelului Galaxy A5 a fost renumită pentru o viață a bateriei cu mult peste medie și acest ultim model, perpetuează cu succes și îmbunătățește în mod substanțial această tradiție a familiei.

Dispozitivul utilizează o baterie de 3.000 mAh, care acum a devenit o capacitate destul de standard a unei baterii de smartphone.

Acestea fiind spuse, chiar și pentru un dispozitiv din gama medie, Samsung Galaxy A5 prezintă o viață remarcabilă a bateriei: în condiții de utilizare intensă, telefonul va dura mai mult de o zi întreagă fără probleme.

În afară de autonomia de top, modelul Galaxy A5 are o altă caracteristică interesantă pentru un dispozitiv mid-range: încărcare rapidă. Puteți încărca complet dispozitivul (de la zero la 100%) în 1 oră și 20 de minute, care conform testelor de viață a bateriei este un rezultat remarcabil.

Samsung Galaxy A5 are un port USB de tip C și încărcare rapidă, lucruri foarte căutate de mulți utilizatori.

 

  • Câteva specificații foarte apreciate

Deși Samsung Galaxy A5 (2017) nu poate concura împotriva dispozitivelor high-end, este foarte aproape de această categorie și oferă unele specificații care ceilalți concurenți din gama mid-range nu le oferă. Pentru început, are o certificare IP68 care permite aparatului să fie scufundat sub apă timp de câteva minute fără a fi distrus.

Această caracteristică este aproape standard pe telefoanele emblematice high-end de astăzi, dar mai mulți producători cum ar fi Google și telefoanele Pixel nu oferă așa ceva.

Samsung A5 oferă încă ceva extras de la Samsung Galaxy S7, lansatorul de jocuri. Destinat jucătorilor, este disponibil pe telefon și vă permite să salvați sesiunile de joc, să blocați notificările pentru a nu vă deranja în timp ce jucați și multe alte caracteristici.

Deși acest lucru nu este deosebit de util pentru simplul muritor de rând care nu joacă jocuri pe telefoane, pentru alții aceasta este o caracteristică foarte utilă.

Camerele smartphone-ului, 16MP față/spate cu f1,9 cu blitz LED și focalizare automată pentru fotografii fără egal.

Există, de asemenea, modul Always On, care afișează data și ora și dacă aveți notificări, pe ecranul blocat al telefonului smartphone. Ecranul AMOLED a lui Galaxy A5, este negru doar cu numerele și literele necesare iluminate – ceasul și calendarul. Această funcție este foarte utilă în viața de zi cu zi.

Galaxy A5 (2017) are un ecran de 5,2 inch, Super AMOLED capacitive touchscreen, Android 6.0.1 Marshmallow, Exynos 7880 Octa, 32 GB memorie internă, senzor de amprente, accelerometru, giroscop, proximitate, busolă, barometru. Și nu în ultimul rând un lucru foarte important, un excelent coeficient SAR de 0,52 W/kg (cap) 1,39 W/kg (corp). 

Eleganța în toată splendoare ei, experiență de utilizare remarcabilă, design la nivel de artă, camere performante, trebuie să recunoaștem că este un telefon care ne face cu ochiul.