Detalii noi despre smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy X

1596

Inovarea în domeniul smartphone-urilor a fost saturată în ultimii ani și toate companiile de telefonie mobilă se luptă să ofere îmbunătățiri semnificative. În acest context au apărut noi detalii despre Samsung Galaxy X. Telefoanele inteligente cu afișaje pliabile sunt considerate a fi următoarea etapă tehnologică importantă, care poate depăși această aparent oboseală din domeniu.

Samsung este considerat a fi primul producător care va prezenta primul smartphone pliabil de pe piață (deși chinezii de la Huawei se pare că dau serios din coate în acest domeniu). Samsung a confirmat că lucrează la un astfel de produs. Au existat numeroase informații media, zvonuri, concepte și brevete despre smartphone-ul pliabil Samsung, numit de toată lumea Galaxy X. Acum, o informație din Coreea de Sud, de la The Bell, ne aduce câteva detalii interesante despre design și despre cronologia lansării mult așteptatului smartphone.

Ne aducem aminte că Samsung a prezentat un prototip al smartphone-ului pliabil partenerilor din industrie la o întâlnire, în spatele ușilor închise, la CES 2018 Las Vegas la începutul acestui an. Prototipul avea trei panouri OLED de câte 3,5 inch, două dintre ele fiind amplasate împreună pentru a crea un ecran de 7 inch atunci când smartphone-ul este desfăcut, în timp ce cel de-al treilea panou a fost plasat pe exteriorul prototipului pliabil pentru informații și notificări. În ceea ce privește amprenta totală, când va fi desfășurat, Galaxy X va fi de dimensiunile aproximative ale lui Galaxy Note 8.

Particula Note este specifică seriei Galaxy Note, serie care cu ajutorul stylusul său caracteristic, se pot lua notițe, se poate desena sau scrie diverse lucruri pe ecran. Pro mai este utilizat de compania Samsung. Este folosit în cea mai mare parte pentru a diferenția versiunea actualizată, modernizată, a unui smartphone de cea originală.

Conform informațiilor din Coreea de Sud designul lui Galaxy X nu este încă finalizat. Samsung se pare că testează atât design-uri pliabile, cât și alte modele, iar decizia finală privind proiectarea va fi luată în luna iunie a acestui an. Nimeni nu știe în prezent care dintre numeroasele modele de smartphone pliabile, patentate de Samsung, va reuși să îndeplinească sufragiile specialiștilor de la firma sud-coreeană înainte de a fi introdus finalmente în producție.

De asemenea, modelul Samsung Galaxy S10 nu va fi un model pliabil așa cum s-a presupus.

În ceea ce privește disponibilitatea, se spune că Galaxy X ar trebui să fie disponibil la începutul anului viitor. Dispozitivul va fi lansat într-un număr limitat de exemplare, pentru a testa reacția pieței și pentru a vedea feedback-ul clienților. Samsung va produce din prima generație de Galaxy X între 500.000 și 2 milioane de exemplare. Strategia pare a fi similară cu ceea ce a făcut Samsung cu designul „Edge” pe Galaxy S6 și Galaxy S7 Edge, deși CEO-ul companiei a declarat că va aștepta până când vor fi siguri de ce poate acest nou produs înainte de a fi oferit clienților.

În timp ce aceste noi informații din Coreea de Sud oferă cu siguranță unele detalii interesante, merită să reamintim că niciuna dintre informațiile acestea nu este oficială. Deci trebuie să fim puțin sceptici în privința lor.

SURSĂSamMobile