Câteva diferențe cheie între S23 Ultra și Galaxy S24 Ultra

323
Galaxy S24 Ultra and S23 Ultra
Sursa foto: via makeuseof.com

Samsung și-a prezentat cele mai recente telefoane emblematice, seria Galaxy S24, pe 17 ianuarie în SUA. Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra, chiar dacă nu diferă foarte mult ca design de seria Galaxy S23, vin cu multe alte noutăți față de predecesorii lor. Dar merită să cumpărați unul dintre aceste telefoane dacă aveți un Galaxy S23, Galaxy S23+ sau un Galaxy S23 Ultra?

În primul rând ne gândim la Galaxy S24 Ultra, cel mai scump dintre cele trei telefoane lansate de Samsung în acest an. Merită cumpărat dacă aveți un Galaxy S23 Ultra? Mai jos, via Makeuseof, vă prezentăm principalele diferențe dintre cele două modele, și sunt destule chiar dacă la prima vedere nu par. Specificăm că acest articol nu este o comparație între cele două, vom reveni în perioada următoare cu o comparație între Galaxy S24 Ultra și Galaxy S23 Ultra.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Cadru din titan și margini plate pe Galaxy S24 Ultra. Atât S24 Ultra, cât și S23 Ultra au un afișaj AMOLED de 6,8 inch (17,27 cm). Primul are ramele ceva mai subțiri, cu margini plate. Samsung a renunțat la cadrul din aluminiu al lui S23 Ultra pentru unul din titan mai durabil. Același cadru de titan este și pe Apple iPhone 15 Pro Max.

Ecranul lui S24 Ultra poate oferi până la 2.600 niți de luminozitate maximă, în timp ce predecesorul era limitat la 1.750 niți. Deși nu veți observa nicio diferență în interior, la utilizarea în aer liber sub lumina directă a soarelui veți vedea imediat diferența. Galaxy S24 Ultra este, de asemenea, puțin mai subțire, cu 0,3 mm.

Conceptul de teleobiectiv a fost descris prima dată de Johannes Kepler în Dioptrice din 1611 și reinventat de Peter Barlow în 1834. Istoria fotografiei îl creditează pe Thomas Rudolphus Dallmeyer cu inventarea teleobiectivului în 1891.

Teleobiectiv 5X 50MP pe S24 Ultra. Este posibil să fiți familiarizat cu teleobiectivul 10x de pe S23 Ultra. Samsung a înlocuit această cameră de 10x 10MP cu un teleobiectiv mai practic de 5x 50MP pe S24 Ultra. Această modificare menține calitatea imaginii cu un număr mai mare de megapixeli, permițând un zoom digital de 10x în utilizarea de zi cu zi, oferind în același timp beneficiile unui zoom optic de 5x.

În plus, atât S24 Ultra, cât și S23 Ultra au specificații identice ale camerei, având o cameră principală de 200MP, o cameră ultra-largă de 12MP și o cameră frontală de 10MP. Galaxy S24 Ultra include un optimizator de scenă și un îmbunătățitor de imagine AI. Aceste funcții analizează fiecare fotografie și optimizează detaliile imaginii pentru a produce rezultate mai vii și mai precise.

Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy. Galaxy S24 Ultra este alimentat de cipul Snapdragon 8 Gen 3, fabricat de TSMC cu procesul de 4 nm. Qualcomm susține că cipul oferă o îmbunătățire cu 30% a performanței procesorului și o creștere cu 25% a performanței GPU-ului. Pe de altă parte, Galaxy S23 Ultra dispune de Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, încă incredibil de capabil chiar și pentru utilizatorii puternici.

În timp ce varianta de stocare de 256GB a lui S23 Ultra a fost livrată cu doar 8GB de RAM, S24 Ultra primește 12 GB de RAM în toate variantele. Și, deși ambele modele au aceeași baterie de 5.000 mAh, cipul Snapdragon 8 Gen 3 este mai eficient din punct de vedere energetic. Potrivit Qualcomm, acesta ar trebui să permită lui S24 Ultra să dureze mai mult. Samsung Galaxy S24 Ultra se mândrește, de asemenea, cu un sistem de răcire îmbunătățit, cu o cameră de vapori care este de 1,9 ori mai mare decât predecesorul său.

Deși noul dispozitiv este impresionant, nu puteți da greșit cu niciunul dintre dispozitive – având în vedere natura iterativă a majorității actualizărilor anuale, este puțin probabil să observați probleme de performanță în timpul utilizării zilnice tipice a modelului mai vechi.

Galaxy AI și Circle to Search pe Galaxy S24 Ultra. În timp ce majoritatea diferențelor dintre Samsung Galaxy S23 Ultra și S24 Ultra sunt minime, noul telefon este dotat cu mai multe funcții de inteligență artificială. Iată cele mai notabile cu scurte descrieri:

  • Live TranslateTraducere live. Galaxy AI poate traduce și transcrie apelurile telefonice pentru ambii participanți. Aceasta înseamnă că puteți vorbi cu o persoană care nu vorbește engleza și puteți primi traduceri live în mod auditiv și vizual pe ecran.
  • Chat Assist – Asistență prin chat. Galaxy AI vă poate ajuta, de asemenea, să vă rafinați textele în timp ce utilizați aplicații de mesagerie și rețele sociale. Aceasta include remedierea greșelilor de scriere pe care le faceți în grabă, traducerea textului și generarea de rezumate ale textului pentru a vă asigura că mesajele dvs. păstrează tonul adecvat pentru comunicarea dvs.
  • Transcript Assist – Asistență pentru transcriere. Galaxy AI vă poate rezuma notele, le poate traduce, formata conținutul și corecta erorile de ortografie în aplicația Notes.
  • Generative Edit – Editare generativă. Funcția Generative Edit vă permite să atingeți îndelung un subiect dintr-o fotografie și să îl mutați, să redimensionați sau să îl eliminați.

Pe lângă Galaxy AI, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24 și Galaxy S24+ primesc și funcția Google Circle to Search la lansare. La momentul redactării acestui articol, acestea vor fi singurele telefoane care îl vor accepta. După cum sugerează și numele, această funcție vă permite să căutați pe Google orice pe ecran, pur și simplu încercuind sau atingând ceva după ce apăsați lung butonul Acasă.

Pe partea bună, câteva funcții Galaxy AI vor veni și pe seria Galaxy S23. Cu toate acestea, Samsung încă nu a clarificat ce caracteristici vor rămâne exclusive pentru seria S24.

Noi opțiuni de culoare și suport software. Galaxy S24 Ultra este disponibil în patru culori standard: Titanium Violet, Titanium Yellow, Titanium Black și Titanium Grey. Puteți găsi încă trei opțiuni exclusive – verde titan, portocaliu titan și albastru titan, doar pe site-ul Samsung.

În mod similar, Samsung Galaxy S23 Ultra este disponibil în patru culori standard: verde, negru fantomă, lavandă și cremă. Cu toate acestea, dacă vizitați pagina de comandă S23 Ultra a companiei Samsung, veți găsi încă patru opțiuni exclusive: Lime, Sky Blue, Graphit și Red.

Și, seria Galaxy S24 cu Ultra inclus, aduce pentru prima dată ceva incredibil. Șapte ani de actualizări de sistem de operare și de securitate. Dacă doriți un smartphone care să accepte actualizări de software timp de câțiva ani, S24 Ultra nu va dezamăgi. Compania promite șapte generații de actualizări ale sistemului de operare și șapte ani de actualizări de securitate pentru seria 2024. În comparație, S23 Ultra este limitat la patru ani de actualizări ale sistemului de operare și cinci ani de actualizări de securitate.

În general, Galaxy S24 Ultra este o investiție de luat în seamă. Dar, dacă aveți un S23 Ultra și vreți să săriți peste flagship-ul Samsung din 2024 poate fi o idee bună. Este un smartphone excelent și va primi mai multe din caracteristicile Galaxy AI din seria Galaxy S24. În fond, nu trebuie să vă actualizați smartphone-ul în fiecare an.