Acasă Stiri Similarități și diferențe între Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+

Similarități și diferențe între Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+

Cele mai anticipate telefoane high-end Android din 2017 sunt în cele din urmă oficiale! Samsung a anunțat Galaxy S8 și Galaxy S8 +, două smartphone-uri premium, cu un design radical și o serie de caracteristici interesante.

Perechea lansată de Samsung arată fantastic și ambele dispozitive se vor vinde, fără îndoială, ca pâinea calda, dar, în ciuda mai multor asemănări observabile, există câteva diferențe esențiale între cele două, care ar putea influența decizia de cumpărare, dacă vă gândiți să faceți o achiziție.

 

Similarități între Galaxy S8 și Galaxy S8+

Cele două dispozitive au atât de multe în comun, încât sunt abia distinse unul de altul. Ca în aproape orice alt duo-pilot, atât Galaxy S8 și S8+ vin cu același design, și nu este greu de înțeles de ce producătorul se mândrește atât de mult cu el.

 • Întreaga abordare, „marginile curbate“, care le-am văzut pe telefoanele anterioare Samsung sunt prezent aici, dar perspectiva este extrem de îmbunătățită prin reducerea dimensiunilor ramei. Partea de jos este aproape inexistentă, din cauza dispariției butonului de origine fizică, iar în partea de sus, se poate vedea că există un scanner iris poziționat lângă matricea de senzori.
 • Atât S8 cât și S8+ vin cu noul asistent AI Bixby, iar Samsung a implementat chiar și un buton fizic dedicat pentru asistentul inteligent.
 • Scanerul de amprente pe partea din spate, chiar lângă senzorul aparatului foto. Certificarea IP68 este prezentă pe cele două dispozitive.
 • În ceea ce privește opțiunile de culoare, receptoarele vor veni în Negru, Argintiu, Orhidee Gri, Albastru Coral și Auriu, dar clienții din SUA vor avea acces numai primele trei variante.
 • Din punct de vedere hardware, perechea este aproape identică – Exynos 8895, (Snapdragon 835 pentru SUA), 4 GB RAM și 64 GB de stocare + microSD suport intern. Veți găsi un senzor foto de 12 MP principal pe partea din spate, în timp ce camera frontală pentru selfie este de 8 MP.
 • Pe partea de software, Android 7.0 Nougat din cutie pentru ambele.

Cam atât cu asemănările.

 

Diferențe între Galaxy S8 și Galaxy S8+

Să începem cu cea mai evidentă diferență – dimensiunea ecranului. În timp ce ambele telefoane dispun de display-uri considerabile, S8+ vine cu un ecran de 6.2-inch.

 • Galaxy S8 are un display „modest“ 5.8-inch, care ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru majoritatea oamenilor.
 • Afișajele de pe ambele dispozitive sunt Quad HD + (2960 x 1440), astfel încât ecranul mai mic are o densitate mai mare de pixeli (570 ppi comparativ cu 529 PPI pe S8+).
 • Firește, atunci când există diferențe în dimensiunile de display, ne așteptăm ca telefoanele să aibă dimensiuni diferite. Măsuri mai mici la S8 și anume: 148.9 x 68.1 x 8.0 mm, care este o realizare, având în vedere că este puțin mai mare decât iPhone 7, (afișare 4.7-inch). Galaxy S8+ masoară: 159,5 x 73.4 x 8.1 mm – acest lucru face receptorul mai voluminos decât predecesorul său – Samsung Galaxy S7 Edge.
 • Capacitatea bateriei. Gigantul tech are acum un protocol de verificare cu multi-strat de siguranță în 8 puncte, ceea ce înseamnă că noul telefon este destul de „garantat” pentru a fi sigur în utilizare. Galaxy S8+ are o capacitate de 3.500 mAh, în timp ce S8 trebuie să facă față cu o baterie de 3.000 mAh. Aceste capacități nu sunt neglijabile în nici un sens al cuvântului, dar este interesant de văzut dacă acestea vor putea susține uriașele ecrane de pe ambele telefoane pentru o cantitate suficientă de mare de timp. Noile procesoare vor juca, de asemenea, un rol foarte important în această sarcină.
 • Prețurile pentru cele două telefoane emblematice vor fi diferite, bineînțeles, dar relativ mari. Nu au fost încă anunțate oficial și  până acum este pur speculativ. Pentru SUA sunt așteptate prețuri peste 800$.

Stiri

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note...

Samsung anunță un nou capitol al experienței sale Life Unstoppable

Samsung prezintă ediția din 2021 a tradiționalului său „Life Unstoppable: the house of surprises”. După succesul de anul trecut, este un pas...

Samsung Hand Wash lansată în Play Store pentru seria Galaxy Watch 4

Aplicația oficială Samsung Hand Wash este acum disponibilă pentru descărcare în Play Store pentru noul Galaxy Watch 4 & Watch 4 Classic....

Galaxy S23 Ultra poate utiliza o cameră foto de 200MP

Mai mulți fani Samsung sperau că Samsung va include o cameră de 200MP pe Galaxy S22 Ultra. Se pare că acest lucru...