Samsung ar putea lansa difuzorul inteligent Bixby pe 9 august

1024

Samsung nu a reușit încă să scape de reproșurile privind prestația slabă a asistentului său digital Bixby, mai ales atunci când a fost comparat cu rivalii Google Assistant, Alexa și chiar Siri. Dar compania high-tech sud coreeană, nu se lasă și insistă în ideea de a pune asistentul virtual Bixby într-un difuzor inteligent care să semene cu conceptul Echo, Google Home și HomePod.

Conform mai multor informații, Samsung este așteptat să anunțe difuzorul inteligent în luna următoare. Dacă este adevărat, data de lansare va fi probabil 9 august, care este evenimentul Samsung Unpacked pentru Galaxy Note 9. Se pare că Samsung planifică și alte surprize la New York, posibil și smartwatch-ul Galaxy Watch.

Potrivit The Wall Street Journal citat de TheVerge, difuzorul inteligent Samsung „este în formă de popic de bowling, cu partea de jos plată și lumini în partea de sus„. Ca și Apple, Samsung intenționează să-și comercializeze produsul în primul rând ca un difuzor premium, caracteristicile „inteligente” ale acestuia aducând mai multă comoditate utilizatorilor.

Difuzorul Bixby se spune că are un sistem de direcționare a sunetului „unde sunetul difuzorului poate fi direcționat spre persoana care face comenzile vocale„. Este, de asemenea, probabil să servească ca un hub pentru ecosistemul SmartThings al companiei sud-coreene. Samsung a mai lansat difuzoare de înaltă calitate, cum ar fi Radiant360.

Această informație confirmă cuvintele lui DJ Koh, CEO al Samsung. La MWC 2018, acesta a confirmat un viitor difuzor inteligent Samsung Bixby pentru a doua jumătate a anului 2018.

Google este o corporație americană care administrează motorul de căutare cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Stanford, Sergey Brin și Larry Page, cu o investiție de 100.000 $. Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, care desemnează numărul 1 urmat de 100 de zerouri.

Dar, pe măsură ce intră pe piața inteligentă a difuzoarelor, Samsung se confruntă cu o concurență puternică. Dacă eticheta de preț de 300 USD este corectă, difuzorul ar fi în concurență cu dispozitivele high-end, cum ar fi Apple HomePod – aproximativ 350 de dolari și Google Home Max (400 $). Samsung Bixby costă mai puțin decât ambele difuzoare concurente. Pe lângă un preț mai atractiv, Samsung ar putea oferi difuzorului un avantaj prin integrarea sa în multitudinea de produse Samsung existente în ecosistemul SmartThings.

Difuzorul pe care Samsung îl va comercializa ca un music player de înaltă calitate va folosi probabil viitoarea versiune 2.0 a lui Bixby. Noua versiune a asistentului Bixby, conform zvonurilor, va fi prezentă și pe Galaxy Note 9.

VIAAndroidAuthority
SURSĂTheVerge