Acasă Stiri Difuzorul inteligent Samsung Bixby ar putea să detecteze oamenii

Difuzorul inteligent Samsung Bixby ar putea să detecteze oamenii

Ideea unui difuzor inteligent de la Samsung a fost de ceva timp cunoscută. Începând cu anul trecut, au fost tot mai multe zvonuri despre un difuzor inteligent Samsung Bixby care ar putea rivaliza cu Google Home și Echo Amazon. Sunt mai multe companii care au intrat pe această piață dar gigantul tehnic sud-coreean Samsung, pare să întârzie întrarea în joc. Știm că lucrează într-adevăr la difuzor inteligent care ar putea fi lansat în a doua jumătate a anului.

Imaginați-vă o voce computerizată care vă salută de fiecare dată când intrați în cameră, întrebându-vă dacă doriți să ascultați muzică, o melodie potrivită pentru „mediul înconjurător și starea de spirit în care vă aflați„, vă întreabă, de asemenea, cum doriți să regleze luminile din cameră pentru a se potrivi acelei stări. Sună bine, nu?

Potrivit Patently Mobile, Samsung a primit un brevet la sfârșitul lunii aprilie pentru un difuzor inteligent. Samsung a depus cererea de brevet în 2016 în, iar din documentele care însoțesc această cerere aflăm mai multe lucruri despre difuzor.

Și alte difuzoare inteligente sunt capabile să facă acest lucru, dar numai când microfonul este pornit și aude o voce. Samsung vrea să îmbunătățească acest lucru, adăugând un senzor infraroșu care controlează camera pentru a detecta mișcarea umană. Difuzorul inteligent Bixby va fi diferit de celelalte dispozitive inteligente pe care le cunoaștem deja. Are mai mulți senzori decât majoritatea modelelor aflate pe piață, poate fi capabil să detecteze oamenii și poate porni în mod automat când detectează prezența umană.

Difuzorul convertește un semnal audio electric într-un sunet corespunzător. În anul 1876, Alexander Graham Bell patentează primul difuzor electric, parte din telefonul său. Cel mai răspândit tip de difuzor este cel dinamic, folosit și azi, a fost inventat în 1925 de Edward W. Kellogg și Chester W. Rice.

Senzorul infraroșu poate detecta prezența umană, astfel încât gadgetul să fie cu adevărat mai deștept decât oricare altul. Difuzorul Samsung este dotat cu microfoane, senzori și, eventual, o cameră foto. Brevetul descrie, de asemenea, utilizarea unui senzor de temperatură sau umiditate în plus față de GPS pentru detectarea locației, astfel încât acesta să vă poată da informații meteo în timp real. Acest lucru, cuplat cu senzorii de lumină ar putea adapta luminile și muzica la atmosferă.

Șeful Samsung Mobile, DJ Koh, a declarat, la începutul acestui an, că Samsung va lansa difuzorul Bixby (numele nu este încă finalizat) în a doua jumătate a anului 2018. Obiectivul firmei Samsung este de a conecta aparatele din fiecare casă la Internetul Obiectelor iar acest lucru îl face pe Bixby un concurent serios pentru Google Home. Și cunoscând obiceiul firmei Samsung de a dota la maximum toate dispozitivele sale, funcționalitatea descrisă în cererea de brevet de invenție se poate dovedi a fi o parte a produsului final. Sperăm că lista de caracteristici include, de asemenea, suport pentru mai multe limbi pentru recunoașterea vocii.

Acestea sunt presupuneri și speculații bazate pe acest brevet. La fel ca în cazul altor brevete acesta poate foarte bine să nu ajungă niciodată un produs real. Dar, sperăm să vedem ceva diferit de la Samsung de această dată.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...