Directorul Samsung North America critică tarifele impuse de Trump

1143

Directorul executiv al Samsung North America, Tim Baxter, a criticat recent tarifele impuse de administrația americană condusă de președintele Donald Trump pentru bunurile importate, după ce a egalat nivelul impozitelor și a afectat consumatorii, a concluzionat Baxter într-un interviu acordat revistei financiar-economice americane, Fortune.

Producătorul high-tech sud-coreean a deschis o nouă fabrică în statul Carolina de Sud în ianuarie, după ce a investit aproximativ 400 de milioane de dolari în instalații și tehnologie, cu scopul de a muta producția unora dintre aparatele sale premium în această locație. Dar Samsung nu pare să creadă că Washingtonul este favorabil investițiilor sale financiare în Statele Unite. Mașinile de spălat și alte câteva grupe de produse electrocasnice Samsung sunt acum atinse de tarifele suplimentare la import, ceea ce implică costuri suplimentare ale producătorului care trebuie transferate consumatorilor, potrivit lui Tim Baxter.

Samsung Electronics este producătorul de mașini de spălat de top din Statele Unite și noua sa fabrică din Carolina de Sud a angajat peste 650 de persoane înainte de a începe operațiunile de producție în această iarnă. Compania Samsung a fost nevoită din cauza acestor măsuri fiscale să ridice prețurile unora dintre modelele sale cu până la 100 de dolari ca urmare a noilor tarife.

În timp ce compania din Seul este nemulțumită de situația actuală, domnul Tim Baxter declară că investițiile Samsung în S.U.A. vor continua atât în ​​Carolina de Sud cât și în alte state americane. Firma sud-coreeană intenționează să mai investească în alte unități de producție care vor genera peste 1.000 de locuri de muncă suplimentare pe parcursul următorilor doi ani. În ciuda dificultăților existente, Samsung va continua să construiască și să scrie istorie având deja 40 de ani de prezență în Statele Unite, potrivit șefului Samsung North America Tim Baxter.

Carolina de Sud a fost cel de-al optulea stat al Uniunii din 23 mai 1788. Denumirea statului a fost aleasă în 1663, după regele Charles II al Angliei, conform latinescului Carolus care ar corespunde numelui englez Charles. Conform unei estimări din anul 2017, populația statului era de aproximativ 5.025.000 de locuitori.

Samsung are în prezent peste 20.000 de angajați în Statele Unite și este implicat în numeroase industrii din această țară, care acoperă totul, de la electrocasnice Samsung la infrastructură wireless. Aceasta din urmă fiind unul dintre cele mai rapide sectoare care se dezvoltă în SUA datorită apariției iminente a acestui sistem 5G. Colaborarea cu operatorul de telefonie Verizon este foarte înaintată și poate duce la implementarea rețelei 5G în perioada următoare.

SURSĂAndroidHeadlines