Samsung a anunțat disponibilitatea comercială a 5G RFIC

1368

O componentă foarte importantă a viitoarei rețele 5G, 5G RFIC este disponibilă pentru comercializare de la Samsung Electronics.

5G RFIC este un cip emițător-receptor, care încorporează un amplificator de mare putere și de înaltă eficiență, o tehnologie Samsung Electronics anunțată în luna iunie a anului trecut.

Acest lucru înseamnă că cip-ul poate oferi o acoperire extinsă în banda de unde milimetrice (mmWave), depășind una dintre provocările principale ale spectrului de frecvență înaltă.

5G RFIC în sine este proiectat pentru a consolida foarte mult performanța generală a unităților de acces la 5G și Samsung a pus un accent puternic pe proiectarea cu un cost redus, a unui cip de înaltă eficiență și de o formă compactă. Fiecare dintre aceste criterii este de așteptat să joace un rol foarte important în viitoarea rețea 5G.

RFIC este o abreviere de la Radio Frequency Integrated Circuit. RFIC este o componentă cheie în viitorul 5G. Aplicatiile RFIC includ sisteme radar și de comunicații, și circuite electrice integrate care funcționează într-un interval de frecvență pentru transmisia wireless. Deasemenea aplicatiile sale includ telefonia mobilă, dispozitive GPS și Bluetooth. 

„Samsung a lucrat mai mulți ani, la diferite tehnologii de bază care toate concură la 5G RFIC”, a declarat Paul Kyungwhoon Cheun, vicepreședinte executiv și șef al Next Generation Communications Business de la Samsung Electronics. „Suntem încântați să aducem în cele din urmă toate piesele împreună și să anunțăm finalizarea acestei etape importante pe calea lansării 5G. Acest lucru va juca un rol important în conectarea viitoare.”

Samsung a anuntat noul 5G RFIC, la Korean Institute of Communications and Information Sciences. Compania a prezentat detalii cu privire la dezvoltarea și punctele forte ale cip-ului și a subliniat rolul său în drumul care trebuie parcurs pentru implementarea rețelei 5G.

În același timp, Samsung este convins că 5G RFIC este capabil de mai multe îmbunătățiri de transmisie și recepție. Capacitatea cip-ului de a reduce zgomotul în banda sa de operare permite semnalelor radio să fie mai clare chiar și în medii zgomotoase.

5G RFIC de la Samsung este programat pentru a fi utilizat în banda de frecvență 28GHz mmWave, care a devenit foarte repede un obiectiv primar pentru implementarea 5G în piețe, cum ar fi SUA, Coreea de Sud și Japonia.

Odată cu dezvoltarea completă a cip-ului, Samsung accelerează acum planurile sale pentru disponibilitatea 5G ca produs comercial, și primele solutii echipate cu 5G RFIC sunt așteptate să fie anunțate la începutul anului viitor.

Reamintim că se lucrează pentru a implementa primul serviciu mobil 5G lume la începutul anului 2018.

Compania Samsung a declarat că va avea 5G gata pentru utilizare comercială pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la Pyeongchang din Corea de Sud.

Trebuie să ne așteptăm la mai multe anunțuri cheie de la Samsung pe această problemă la Mobile World Congress, 27 februarie – 2 martie.

VIASamsung News