Următorul dispozitiv Gear VR ar putea fi numit Galaxy VR

1764

Gama Gear VR a companiei Samsung poate fi rebranduită ca Galaxy VR. Zvonurile devin tot mai intense după ce de o bună perioadă de timp Samsung a înregistrat ca nume de marcă denumirile de Galaxy Watch și Galaxy Fit. Acum există dovezi suplimentare că Samsung ar putea să renunțe la denumirea Gear și să-și aducă toate produsele mobile sub o singură marcă: Galaxy.

Samsung a lansat smartwatch-uri, ceasuri de fitness și căști de realitate virtuală, sub numele Gear, de o bună perioadă de timp. Este fără îndoială un nume frumos de brand pentru toate articolele portabile ale gigantului high-tech Samsung și poate ar fi logic să le combine cu cele mai populare smartphone-uri Galaxy. Gama Gear VR a trecut în mod permanent prin diferite modificări pentru a-și adapta hardware-ul pentru realitatea virtuală la cele mai noi smartphone-uri Galaxy. Cea mai recentă variantă, lansată în 2017, este compatibilă cu smartphone-urile lansate de Samsung în 2017 și 2018, inclusiv Galaxy Note 8, Galaxy S9 și Galaxy S9+.

În ciuda faptului că a pus accentul puternic pe produsele sale de realitate virtuală în primii ani de existență, cu actualizări constante, gigantul sud-coreean nu a introdus noi seturi de căști de la lansarea phabletului Galaxy Note 8. Din acest motiv, un produs sub noua denumire Galaxy VR ar putea să apară pe 9 august alături de Samsung Galaxy Note 9.

Cu toate acestea, într-o variantă alternativă, Samsung ar putea alege să introducă un dispozitiv, cu noua denumire, alături de modelul aniversar Galaxy S10 la începutul anului viitor. Acesta se așteaptă să aibă un display cu rezoluție mai mare, ceea ce ar îmbunătăți în mod semnificativ experiența VR.

Realitatea virtuală sau VR – se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare.

Indiferent de momentul în care Samsung alege să introducă noul nume Galaxy VR, se pare că seria Gear VR nu va fi singură atunci când vine vorba de schimbarea numelui. De fapt, se spune că Samsung pregătește o redenumire pentru toată gama Gear, înlăturând numele Gear S și Gear Fit și înlocuindu-le cu Galaxy Watch și Galaxy Fit.

În orice caz, înainte de lansarea lui Note 9, vom afla mai multe despre un Galaxy VR. În plus, aproape sigur vom vedea și un Galaxy 360, Galaxy Watch Sport sau un Galaxy IconX, de asemenea. Dar cu siguranță va dura poate până în anul 2019 înainte ca întreaga serie Gear să vină cu noul nume Galaxy. Cel mai probabil când vor fi prezentate noi produse din fiecare gamă.

Gigantul sud-coreean încă nu a confirmat noua schemă de denumire sau motivele care stau la baza deciziei. La urma urmei, numele Galaxy are un nivel mult mai mare de recunoaștere și s-a dovedit a fi capabil să concureze cu alte branduri puternice, oferind astfel companiei Samsung un potențial important de vânzări pe piața wearables.

SURSĂAndroidauthority