Drone Samsung cu afișaj controlat de ochi și voce

1704

Popularitatea dronelor a crescut brusc în ultimii ani, astfel încât zonele de aplicare ale acestor mini avioane fără pilot sunt nesfârșite. Samsung are idei inovatoare pentru dronele viitorului.

Samsung a depus un brevet la USPTO (United States Patent and Trademark Office) la începutul anului 2016. Brevetul intitulat „Dispozitiv de afișare a zborului” a fost aprobat săptămâna trecută, la 13 februarie 2018. Brevetul original a fost depus în Coreea de Sud în aprilie 2015.

Pe ilustrațiile care însoțesc cererea de brevet se poate vedea că afișajul se află în mijlocul dispozitivului. Patru elice au fost construite în jurul acestuia pentru a aduce dispozitivul în aer. Designul final poate să difere ușor de imaginile aflate în brevet. Brevetul se referă, în special, la utilizarea și posibilitățile acestei drone. De exemplu, dispozitivul de afișare aflat în zbor poate detecta diferite tipuri de informații de la utilizator, inclusiv poziția utilizatorului, dar și fața și pupilele (ochii) utilizatorului. În plus, mișcările pot fi recunoscute și analizate iar drona va răspunde în consecință.

Un utilizator poate schimba poziția sau unghiul obiectului zburător prin privire sau prin deplasarea în direcția în care trebuie să se rotească drona. Pentru aceasta, utilizatorul nu trebuie să efectueze operațiuni suplimentare, conform brevetului.

Drona patentată de Samsung este echipată cu un senzor giroscop, un senzor de mișcare și accelerometru. Mai mult, drona poate fi echipată cu un sistem de vibrații. Funcționarea acestui sistem nu este explicată, dar probabil acesta va ajuta la captarea unor imagini mai stabile.

Recunoașterea vocii apare în brevet. Aparatul poate recunoaște vocea, după care informația transmisă prin voce va apărea pe afișajul dronei. Mai mult, dispozitivul de zbor este prevăzut cu un modul de comunicație, o unitate de alimentare cu energie și o unitate de detectare a obstacolelor.

Drona – vehicul aerian fără pilot, (unmanned aerial vehicle – UAV). Dronele provin din aplicații militare, dar utilizarea lor se extinde rapid la aplicații comerciale, științifice, recreative, agricole și alte activități cum ar fi supravegherea, livrările de produse și fotografierea aeriană. SUA deținea în 2017 60% din piața mondială a dronelor militare.

Nu este prima oară când Samsung a solicitat un brevet pentru o dronă. Anul trecut, au existat și zvonuri că Samsung dorește să facă echipamentul VR adecvat pentru controlul unei drone. Aceste informații au fost, de asemenea, bazate pe un brevet depus de Samsung.

Brevetele sunt aprobate dar nu știm când Samsung va trece efectiv la producția acestor „jucării” zburătoare.

SURSĂLetsgoDigital