O privire mai atentă asupra camerelor Drop Water de pe Galaxy S22 Ultra

372
Galaxy S22 Ultra
Sursa Foto: via SamMobile.com

Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra vor fi dezvăluite la evenimentul Galaxy Unpacked 2022 din 9 februarie. Cu toate acestea, aproape totul despre viitoarele smartphone-uri a fost deja scurs. O nouă imagine 4K a Galaxy S22 Ultra a fost dezvăluită acum de Ishan Agarwal, oferind mai multe detalii despre camerele foto spate.

Dacă Galaxy S22 și Galaxy S22+ vor folosi designul predecesorilor lor, Galaxy S22 Ultra vine cu o abordare diferită. Spre deosebire de Galaxy S21 Ultra, care avea un modul foto care curgea spre lateral în spate, Samsung Galaxy S22 Ultra folosește inele individuale ale camerei care ies ușor de pe suprafața din spate a telefonului, este un modul numit Drop Water – strop de apă. Acest sistem face ca întregul design din spate să pară mai simplu. Conform SamMobile, telefonul are un cadru metalic și este prins între două panouri Gorilla Glass Victus+ pentru o protecție suplimentară.

Se pare că doritorii unui model S22 Ultra vor aștepta până la trei luni pentru a pune mâna pe unul. Samsung crede că Galaxy S22 Ultra se va vinde foarte bine și că nu va putea ține pasul cu cererea; de aici așteptarea de trei luni. Samsung crede că va vinde mai multe unități Galaxy S22 Ultra decât poate face. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra pare a avea o soartă similară. Samsung nu va produce prea multe din această tabletă așa că vor fi greu de obținut indiferent de cerere.

Drop Water cu patru camere individuale pe spate

Samsung Galaxy S22 Ultra are o cameră frontală de 40MP cu autofocus. În spate, are o cameră principală de 108MP cu OIS, PDAF și autofocus laser. I se alătură o cameră ultra-wide de 12MP cu autofocus, o cameră telefoto de 10MP cu zoom optic 3x și OIS și o cameră telefoto de 10MP cu zoom optic 10x și OIS. În ciuda unei configurații a camerei similare cu Galaxy S21 Ultra, viitorul telefon emblematic al Samsung va oferi o calitate îmbunătățită pentru fotografii și video.

PDAF – Phase Detection autofocus sau Focalizarea automată cu detecție de fază. PDAF își găsește rădăcinile în camerele DSLR. Cu PDAF, diferența de fază este utilizată pentru a calcula aproape imediat cât de departe trebuie mutat obiectivul pentru a realiza focalizarea.

Alte caracteristici la Galaxy S22 Ultra includ un afișaj Super AMOLED de 6,8 inch (17,27 centimetri); rata de actualizare de 120Hz; un cititor de amprente cu ultrasunete in-display; și un S Pen cu slot încorporat. Telefonul este echipat cu procesor Exynos 2200 / Snapdragon 8 Gen 1 însoțit de 8 / 12GB de memorie RAM și 128 / 256 /512 GB stocare. S22 Ultra mai are difuzoare stereo; rezistență la apă și praf (IP68); o baterie de 5.000mAh cu încărcare rapidă de 45W; încărcare wireless rapidă și încărcare wireless inversă.

Scurgeri multiple susțin că Galaxy S22 Ultra este destul de scump, chiar dacă oferă foarte puține upgrade-uri față de Galaxy S21 Ultra. Asta nu ar trebui să-i împiedice neapărat pe cei mai mulți pasionați să-și ia unul. Cu toate acestea, s-ar putea să fie nevoie să aștepte puțin prea mult înainte de a putea pune mâna pe acest smartphone.