Acasă Stiri e-Liga - Aplicație inovatoare de la Samsung în Liga de fotbal din...

e-Liga – Aplicație inovatoare de la Samsung în Liga de fotbal din Portugalia

Samsung cu soluții mobile în prima ligă din Portugalia – Primeira Liga.

Anul trecut, Samsung Electronics și Primeira Liga au făcut echipă pentru a introduce e-Liga, o soluție inovatoare de aplicație mobilă care a digitalizat și a simplificat modul în care arbitrii din liga de fotbal de top din Portugalia raportează datele oficiale ale unui meci.

În acest an, e-Liga echipează arbitrii cu smartwatch-ul Samsung Gear S3 optimizat pentru a adăuga eficiență la procesul de raportare a datelor jocului.

Primeira Liga (Prima Ligă), este principala competiție de fotbal a cluburilor profesioniste din Portugalia. Fondată în 1934 a fost oficializată în 1938, competiția a fost dominată încă de la înființare de trei echipe: Benfica Lisabona, FC Porto și Sporting Lisabona care au câștigat 71 dintre cele 73 titluri puse în joc.

Soluția a fost implementată și îmbunătățită tocmai la timp pentru meciul din semifinalele cupei Ligii, și va ajuta arbitrii într-un meci de campionat pe 29 ianuarie, care va decide ce echipa urmează să fie încoronată campionă de iarnă.

În prima etapă a proiectului de e-Liga, Samsung a proiectat o aplicație pentru tabletele Galaxy Tab S și Galaxy Tab S2, care a eliminat necesitatea de a face și depune rapoartele despre meci pe coală de hârtie.

În momentul când citiți acest articol mai mult de 2.500 de arbitrii au utilizat această aplicație pentru a eficientiza rapoartele după meciuri în 419 partide.

Aplicația de e-Liga cu Samsung Gear S3 permite arbitrilor să raporteze cu ușurință date pertinente despre meci, date care se desfașoară printr-o interfață tactil intuitivă, proiectată special pentru acest proiect.

Odată cu fluierul final, arbitrii nu mai trebuie să piardă peste o oră de lucru pentru completarea și trimiterea prin fax a documentelor către liga de fotbal, arbitrii pot asocia pur și simplu Gear S3 cu Tab S2, și transferul datelor și raportului despre meci se face wireless direct la Liga Portugheză de Fotbal în câteva secunde.

Înainte de introducerea aplicației e-Liga, arbitrii au fost obligați scrie de mână rapoartele de joc după fiecare meci, ceea ce a fost o practică anacronică și consumatoare de timp.

Frederico Paiva, Director de Vânzări Samsung Electronics Portugalia, a declarat că acest proiect este „o parte a eforturilor continue a lui Samsung de a lega tehnologia cu diferite experiențe, aducând fotbalul mai aproape de fani”.

Samsung Electronics, ca partener tehnologic oficial cu Primeira Liga, a acceptat provocarea de a implementa această tehnologie în domeniul fotbalului.

Stiri

Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de...

Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat...

Ce este Tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy...

Samsung Galaxy Buds Beyond certificate de NRRA, lansare iminentă

Aproape sigur Galaxy Buds Beyond, viitoarele căști TWS Samsung, vor avea o baterie mare 472 mAh. Căștile wireless au fost zilele trecute...

Barele de sunet Samsung pot fi controlate vocal cu Alice de la Yandex

Samsung Electronics extinde numărul de dispozitive care acceptă funcții de control vocal pe baza asistentului inteligent Alice. Acum, proprietarii liniei de bare...

Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României

Ziua de 30 noiembrie este marcată ca una din cele mai importante sărbători românești. Este ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul...

NEON va fi disponibil pe smartphone-urile Galaxy de luna viitoare

La CES 2020 Las Vegas, Samsung a anunțat NEON, un produs pe care compania îl numește un om artificial. O descriere de...