Ecran AMOLED mai eficient energetic pe seria Galaxy S23

270
Ecran OLED mai eficient energetic pe seria Galaxy S23
Sursă foto: via AndroidHeadlines

În timpul lansării seriei Galaxy S23 Samsung nu a spus că noile telefoane vin cu un nou ecran. Este vorba despre un nou afișaj OLED (AMOLED), produs de Samsung Display, care este mult mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Potrivit unui comunicat oficial al Samsung Display, telefoanele din seria Galaxy S23 consumă cu 13 până la 16% mai puțină energie pentru a atinge același nivel de luminozitate.

Dacă aruncați o privire rapidă prin specificațiile de afișare ale trioului Galaxy S23, s-ar părea că Samsung nu a schimbat nimic față de anul trecut. Este același display Dynamic AMOLED 2X cu o rată de reîmprospătare variabilă de până la 120Hz. Gigantul tech oferă și aceeași rezoluție de afișare. Primim ecrane FHD+ (1.080×2.340 pixeli) pe Galaxy S23 și Galaxy S23+ și QHD+ (1.440×3.088 pixeli) pe S32 Ultra.

Singura modificare vizibilă pe fișa de specificații este nivelul maxim de luminozitate pentru modelul de bază. În timp ce Galaxy S22 a atins maxim 1.300 nits luminozitate maximă, Galaxy S23 atinge un maxim de 1.750 niți. Cu toate acestea, modelele Plus și Ultra au avut și anul trecut cu acest nivel de luminozitate. Deci nimic nu se schimbă pentru cei doi frați mai mari în materie de luminozitate maximă. Mulți au criticat Samsung pentru lipsa de inovație sau îmbunătățire aici, potrivit AndroidHeadlines. Compania Samsung Display produce ecrane pentru smartphone-uri, pentru terți, cu niveluri de luminozitate mult mai mari.

Telefoanele din seria Galaxy S23 au un afișaj mai eficient energetic

Cu toate acestea, se pare că Samsung s-a concentrat din nou pe îmbunătățirea lucrurilor care contează mai mult. Ecranele telefoanelor din seria Galaxy S22 erau deja incredibil de bune, în timp ce 1.750 de niți de luminozitate maximă sunt mai mult decât suficiente pentru o vizionare confortabilă chiar și în plină zi. Ca atare, firma coreeană a lucrat pentru a face ecranele mai eficiente din punct de vedere energetic. Samsung spune că a aplicat noi materiale organice care permit electronilor să se miște mai rapid și mai liber, contribuind la reducerea consumului de energie.

OLED (organic light-emitting diode). Timpul de răspuns al ecranelor OLED este de 0,2 până la 3 milisecunde. Este de aproximativ 3 până la 50 de ori mai rapid decât ecranele LED – LCD cu 1 până la 10 milisecunde.

Toate modelele din seria Galaxy S23 „folosesc un set unic de materiale luminiscente OLED” care nu există pe niciun alt dispozitiv, a spus Dylan Raga, un evaluator în materie de display. Raga a descoperit că subpixelii roșii sunt noi au o lungime de undă mai scurtă, în timp ce emisia verde este mai largă. Toate acestea ajută la eficiența energetică a ecranelor. Samsung Galaxy S23 Ultra consumă cu ~0,6W mai puțin curent decât iPhone 14 Pro pentru a ajunge la 1.150 niți.

Aceasta explică durata de viață îmbunătățită a bateriei din seria Galaxy S23 în comparație cu seria Galaxy S22. Cum procesorul Snapdragon 8 Gen 2 este mai eficient energetic, Samsung a redus și consumul de energie al afișajului. Aceste lucruri mici, împreună cu unele mari, cum ar fi camera de 200MP și software-ul îmbunătățit, fac din Galaxy S23 Ultra un smartphone aproape perfect.