Ecran rotunjit pe toate cele patru laturi pentru telefoanele Galaxy

1145
Sursa Foto: via nl.letsgodigital.org

În ultimii ani, am observat o tendință clară în industria smartphone-urilor spre un ecran tot mai mare. Dimensiunea ecranului crește constant și utilizarea acestor ecrane este posibilă până aproape de margine. Da, ecranele sunt tot mai bine proiectate și chiar marginile rotunjite primesc funcționalități. Acum Samsung Display ne surprinde cu un ecran cu design special. Este acesta un viitor smartphone din seria Samsung Galaxy S?

Dar până unde vor merge în viitor aceste ecrane? Cum vor arăta telefoanele noastre mobile peste câțiva ani? Un nou brevet de la Samsung Display ne poate oferi mai multe informații. Producătorul coreean are în vedere rotunjirea tuturor celor patru laturi ale ecranului telefoanelor Galaxy, inclusiv partea superioară și inferioară. Construcția cadrului metalic rămâne în colțuri rotunjite, ceea ce ar trebui să îmbunătățească rezistența generală.

Telefon Samsung Galaxy cu ecran rotunjit pe toate cele patru laturi

Brevetul de design a fost solicitat în iulie 2019 de Samsung Display în China la CNIPA (Administrația Națională a Proprietății Intelectuale din China). Brevetul a fost publicat de agenția chineză pe 24 martie 2020. Apoi acest brevet a fost înregistrat și la WIPO. Cu câteva luni mai devreme, același design a fost înregistrat și în țara de origine Coreea de Sud.

Sunt disponibile șapte imagini și o scurtă descriere. Imaginile arată un smartphone Samsung cu design fără margini. Ecranul se extinde frumos în lateral până la jumătate. Acest lucru se întâmplă în ​​stânga, în dreapta, dar și în partea de sus și de jos. Rezultă un design simetric cu un aspect futurist.

Un concept „Youm” cu o margine curbată a ecranului folosită ca zonă pentru notificări și comenzi rapide, a fost dezvoltat în Galaxy Note Edge, lansat în 2014. A fost primul smartphone Samsung cu o margine curbată. Primul smartphone cu ambele margini laterale curbate este Galaxy S6 Edge.

Nu este prima dată când Samsung a înregistrat un astfel de design de telefon. Anul trecut, am scris de mai multe ori despre brevete de smartphone-uri Samsung cu un ecran curbat, rotunjit pe patru părți. Cu toate acestea, de această dată vedem o diferență clară, față de brevetele publicate anterior. Se pare că Samsung ia în serios lansarea unui telefon cu un astfel de ecran.

Cu noul design, producătorul coreean a ales să nu folosească un ecran rotunjit și în colțuri. În schimb, cadrul metalic este extins. Acest lucru va face dispozitivul mai rezistent la căderi și lovituri. În cele din urmă, telefoanele noastre mobile se sparg regulat la unul dintre colțuri. Alegând o construcție metalică în colțuri, deteriorarea ecranului la cădere poate fi limitată. De asemenea, ecranul poate fi mai ușor și / sau mai ieftin de realizat.

Posibil acest ecran pe smartphone-urile Samsung Galaxy S

Anul trecut, mai mulți producători de smartphone-uri au lansat un model cu așa-numitul „afișaj tip cascadă”, prin care ecranul era rotunjit la un unghi de 90˚. Deocamdată, acest lucru se aplică numai părților laterale. De obicei, încă avem o margine îngustă de cadru în partea de sus și de jos. Acest lucru pare să se schimbe în viitor cu noul design Samsung pentru viitoarele telefoane Galaxy.

Butonul de acasă a dispărut acum câțiva ani. Între timp, au fost concepute mai multe soluții noi pentru camera selfie, cum ar fi o cameră pop-up sau o cameră amplasată într-o gaură în ecran. Anul viitor, se preconizează că primele telefoane mobile vor veni cu o cameră selfie sub ecran – așa cum este acum senzorul de amprentă. Imediat ce camera selfie poate fi plasată în spatele afișajului, designul acestui telefon ar putea deveni realitate. Este un design frumos și foarte elegant, care este complet simetric.

Este foarte posibil să ne uităm la un viitor telefon Samsung Galaxy S aici. În sfârșit, modelele din seria S sunt prevăzute cu margini rotunde de ani buni. Samsung Galaxy S21 (S30) este de așteptat anul viitor, probabil că este încă prea devreme pentru a aplica acest design, dar cine știe, orice se poate întâmpla.

SURSĂLetsgoDigital