Samsung semnează un contract pentru furnizarea de ecrane OLED pentru Apple în valoare de 9 miliarde $

2091

Samsung și Apple au semnat un contract pe doi ani, pentru producția și furnizarea de panouri de afișare în valoare de 9 miliarde USD.

Mass-media sud-coreeană, cum ar fi ET News, Chosun Biz și DigiTimes, au scris toate despre acest contract, precizând că termenii noului contract prevede ca Samsung Electronics să livreze între 70 și 92 de milioane de panouri ecran pentru Apple în anul 2017.

După cum probabil știți, Apple a ales producătorul sud-coreean în calitate de furnizor unic pentru display-urile OLED pentru viitorul model avangardist iPhone, pentru a marca a zecea aniversare pentru telefonul său iPhone.

Conform știrilor, Samsung va extinde operațiunile sale de producție pentru ecrane OLED în urma unei comenzi a firmei Apple de peste 70 de milioane de ecrane curbate.

Dacă aceste cifre vehiculate sunt corecte, acest lucru înseamnă că aproximativ 40% dintre iPhone-le livrate pe tot parcursul anului 2017 către piață de către Apple, vor veni cu ecrane OLED Samsung, având în vedere că Tim Cook & Co. livrează în prezent aproximativ 200 de milioane de telefoane pe an.

 Timothy Donald „Tim” Cook, (născut la 1 noiembrie 1960) este un om afaceri american, inginer și dezvoltator. Cook este actualul Chief Executive Officer al Apple Inc. Tim Cook este omul din spatele companiei cu cea mai mare capitalizare de piață din lume (mai mult de 610 miliarde $ începând cu decembrie 2016) și cea mai profitabilă afacere din America. 

Pentru a satisface cererea tot mai mare de la Apple, pentru display-uri curbate OLED, Samsung a făcut eforturi pentru a mări capacitatea sa de producție de 95 de milioane de unități.

Între timp Samsung Display, conform relatărilor, a convertit o fabrica de panouri LCD, într-o unitate de producție pentru panouri OLED, pentru a satisface atât noul contract cât și cererea proprie.

VIAPhoneArena