Samsung dublează cantitatea de ecrane OLED livrate la Apple pentru echiparea următorului iPhone

1962

Suntem la aproximativ 4 luni de anunțarea noilor modele iPhone din acest an, dar se pare că Apple deja acționează pentru a-și asigura panouri de afișare pentru telefoanele sale viitoare.

O nouă știre de la ziarul The Bell din Coreea de Sud anunță că Samsung și Apple au semnat o înțelegere pentru livrarea a peste 180 de milioane de panouri OLED produse de Samsung Display, care vor fi folosite pentru echiparea iPhone-ului din 2018.

Acestă cifră este de peste două ori mai mare decât numărul de ecrane pe care Samsung Display a convenit să o producă pentru anul 2017, an în care se spune că Apple va prezenta cel puțin un model de iPhone echipat cu ecran OLED.

În urmă cu mai puțin de două luni, surse din Coreea de Sud au indicat că un acord de doi ani dintre cele două companii gigant din domeniul telefoniei mobile a fost deja parafat.

Cu toate acestea, știrile anterioare nu au menționat numărul de ecrane pe care Samsung a fost de acord să le producă pentru anul 2018, deci este posibil ca acum să avem acest număr pentru acea perioadă.

Se pare că iPhone-ul de anul viitor se așteaptă să vină în două variante de ecran OLED, unul cu ecran de 5,28 inch și unul cu un ecran de 6,46 inch. Dacă Apple intenționează cu adevărat să nu mai folosească panouri LCD pe telefoanele sale din anul următor, aceste cifre ar putea corespunde așteptărilor de vânzări ale gigantului american.

 Apple Inc. este o companie americană multinațională, fondată de Steve Jobs, cu sediul în Cupertino, California, care proiectează, dezvoltă și comercializează produse electronice de larg consum, software de calculator și servicii online. Produsele hardware ale companiei includ smartphone-ul iPhone, calculatorul comprimat iPad, computerul personal Mac, playerul media iPod portabil, smartwatch-ul Apple Watch și playerul media digital Apple TV. 

Se zvonește că Apple va lansa trei modele pentru noul iPhone în acest an. În timp ce o versiune high-end dispune de un ecran OLED, alte două variante – modelele de 4,7 și 5,5 inch – utilizează ecrane LCD.

Mass-media sud-coreeană citează o sursă anonomă din industria telefoniei mobile care afirmă că cele două companii au semnat recent un acord privind nedivulgarea condițiilor generale, inclusiv dimensiunile ecranului. Alte detalii cum ar fi designul ecranului și funcțiile ar putea fi ajustate în timp având în vedere că telefonul lui Apple este încă în curs de dezvoltare.

Se pare că Samsung pregătește terenul la complexul industrial din Asan, Coreea de Sud, ca parte a planurilor de a construi noi facilități de producție pentru ecrane OLED dedicate exclusiv pentru iPhone.

VIAPhoneArena
SURSĂTheBell.co.kr