Ecranele OLED sunt pe 60% din smartphone-urile aflate pe piață

1190

Ecranele OLED au reprezentat mai mult de 60% din piața mondială pentru afișajele smartphone-urilor în trimestrul trei 2018. Potrivit datelor publicate de IHS Markit, piața mondială a afișelor de smartphone-uri a ajuns la 10,7 miliarde USD în iulie-septembrie. Din totalul veniturilor trimestriale, 6,6 miliarde de dolari, sau 61,1%, provin din afișaje OLED, potrivit raportului publicat de firma de cercetare de piață IHS Markit.

Cota de piață a OLED-urilor ca venituri a fost de 35% în primul trimestru al anului trecut, potrivit HIS Markit, preluat de The Korea Herald. Aceasta a crescut brusc după ce cu majoritatea companiilor, inclusiv Apple și Huawei, au adoptat ecrane OLED pentru telefoanele lor.

De asemenea, IHS Markit a arătat că ecranele LCD, utilizate în cea mai mare parte în smartphone-uri mid-range și low-end, au înregistrat o scădere a cotei de piață de la 56,2% în al treilea trimestru al anului trecut la 38,9% în aceeași perioadă a acestui an.

Samsung are 94,2% din piața de ecrane emițătoare de lumină organică

Producătorul sud-coreean Samsung Display Co. a reprezentat 93,3% din piața panourilor smartphone OLED în Q3 2018. Samsung Display a avut, de asemenea, 94,2% din piața pentru panouri OLED flexibile.

În ceea ce privește întreaga piață de afișaje pentru smartphone-uri, care include și display-uri LCD, cota de piață a companiei Samsung a fost de 57,8% din punct de vedere al veniturilor. Cu mult peste cei doi producători din China, BOE și Tianma, care au înregistrat 7,8% și 7,7%. Producătorii Sharp și LG Display au și ei procente sub 10%.

Sharp este o companie japoneză producătoare de electronice. Numele vine de la unul din primele produse inventate de fondator. Tokuji Hayakawa, a inventat creionul mecanic Ever-Sharp „mereu ascuțit” în 1915. Sharp a produs primul calculator cu tranzistori, primul calculator cu ecran cu cristale lichide și primul telefon mobil cu cameră foto.

Observatorii de piață prognozează că Samsung Display, principalul furnizor de panouri OLED pentru Apple și pentru smartphones Samsung, își va consolida poziția. Tot mai mulți producători de smartphone-uri optează pentru afișaje OLED, pentru diferite forme și modele de telefoane, inclusiv telefoane pliabile.

Samsung Display, care domină categoric piața smartphone-urilor OLED, își va menține poziția de lider mult timp„. A declarat Yoo Jong-woo, analist la Coreea Investment & Securities.