Ecranul lui Galaxy Fold 2 poate fi din sticlă ultra-subțire în loc de plastic

790
Sursa Foto: via zoneoftech.com

Afișajul trebuia să fie de cea mai mare rezistență pe Samsung Galaxy Fold, dar nu a fost așa. S-a dovedit a fi un dezavantaj major din cauza numeroaselor probleme de durabilitate. Din această cauză au fost probleme, s-a întârziat lansarea și chiar a fost făcută o redimensionare minoră. Problemele au fost rezolvate dar nu pentru toată lumea în mod satisfăcător. Problemele care au apărut la ecranul lui Galaxy Fold au fost din cauza utilizării unui strat de plastic deasupra, în loc de sticlă ca la orice alt smartphone modern.

Se pare că Samsung va rezolva total aceste probleme cu afișajul cu următorul său smartphone pliabil, Galaxy Fold 2. Potrivit cunoscutului Ice Universe, afișajul Fold 2 va folosi un capac de sticlă ultra-subțire deasupra, în locul unui strat de plastic. Afirmațiile lui Ice Universe sunt conforme cu o informație apărută anterior pe ETNews, potrivit SamMobile. Conform acesteia Samsung va abandona soluția transparentă de poliamidă folosită în Galaxy Fold în favoarea unei sticle flexibile ultra-subțire, pentru urmașii lui Galaxy Fold.

Ice universe @UniverseIce: „It can be confirmed that the Galaxy Fold2 leaked not long ago will use an ultra-thin glass cover for the first time in the world, replacing plastic materials. The screen looks flatter and has less wrinkles. In fact, this is the correct cover material for foldable phones”. Acesta este postarea pe Twitter a lui Ice Universe.

Samsung investește în Dowoo Insys care produce ultra-thin glass

Folosirea unui un strat de sticlă „Ultra-Thin Glass (UTG) – sticlă ultra-subțire” nu știm cât va îmbunătăți durabilitatea ecranului. Sigur va reduce pliul subțire ce apare la mijloc la plierea lui Galaxy Fold. De fapt, experții din domeniu, citați de ETNews, spun că introducerea UTG va face aceste afișaje pliabile mai fragile și mai costisitoare pentru producerea în masă. Având în vedere aceste neajunsuri, nu va fi o surpriză dacă Samsung va decide să rămână cu ecranul din plastic pentru Fold 2 până când tehnologiile alternative de afișare se vor maturiza.

Sticla este obținută la aproximativ 1.500°. Au fost descoperite coliere de mărgele în mormintele din Egipt din anii 3.500 – 3.200 î.Hr. Cel mai mare producător de sticlă din lume este compania Saint-Gobain din Franța, urmată de Corning Inc. din SUA, care produce Gorilla Glass.

Recent, săptămâna trecută, Samsung a achiziționat 600.000 de acțiuni ale Dowoo Insys cu 11,6 milioane dolari. Astfel Samsung a devenit cel mai mare acționar la Dowooo Insys cu un pachet total de 27,7%. Samsung ar putea ar putea achiziționa 100% din acțiuni în viitor, conform experților din domeniu.

Această companie furnizează sticlă ultra-subțire (UTG). Dowoo deține o tehnologie prin care poate fabrica sticlă subțire, cu o grosime mai mică de 100µm. Poate fabrica sticlă UTG cu grosimea minimă de 30µm (grosimea unui fir de păr). Astfel Samsung va putea înlocui ecranele de poliamidă existente, realizate în mare parte în Japonia, cu materialul din sticlă produs în Coreea, care este la fel de flexibil ca poliamida, dar mai rezistent.

Samsung va lansa Galaxy Fold 2 alături de Galaxy S11 în februarie anul viitor. Numeroase informații și imaginile apărute sugerează că următorul smartphone pliabil Samsung poate avea un design pliabil vertical. De asemenea, este de așteptat să fie semnificativ mai ieftin decât actualul Fold.