Electrocasnicele Samsung sunt primele din lume certificate „Diamond”

78
Diamond
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că noul său robot aspirator all-in-one, Bespoke Jet Bot Combo AI și frigiderul Family Hub au fost certificate la nivel „Diamond” de către UL Solutions pentru capacitățile lor de securitate IoT. UL Solutions Inc., este o companie lider mondială în domeniul științei siguranței. Compania evaluează dispozitivele inteligente de acasă pentru riscurile de hacking și nivelurile de securitate.

Frigiderul Bespoke Flex cu 4 uși cu AI Family Hub+ a devenit primul din industria de electrocasnice care a primit nivelul „Diamond”. Mai multe modele Family Hub și Bespoke Jet Bot Combo AI au promit certificarea „Diamond” după testare. Frigiderele Family Hub și aspiratoarele Bespoke Jet Bot Combo AI și Family Hub vin cu criptarea datelor și tehnologia de securitate Knox Matrix.

UL Solutions împarte gradul de performanță în 5 niveluri – Bronz, Argint, Aur, Platină și Diamant. Fiecare nivel necesită testare riguroasă, iar dintre ele, cel mai înalt nivel este „Diamant – Diamond”. Această certificare este dată numai după ce produsele trec teste care evaluează capacitatea de a detecta software-ul rău intenționat, de a preveni încercările ilegale de acces și de a anonimiza datele utilizatorilor. În special, produsele care ating acest cel mai înalt nivel se diferențiază de nivelul „Platinum” prin faptul că trebuie să aibă capacitatea de a testa vulnerabilități potențiale necunoscute și de a opera programe pentru detectarea timpurie a vulnerabilităților de securitate.

Importanța securității IoT crește pe măsură ce Samsung își construiește produsele pentru a fi mai inteligente. Samsung încorporează funcții de inteligență artificială (AI) într-o serie de game de produse și conectându-le prin SmartThings. Dispozitivele Samsung sunt construite pentru a comunica între ele, astfel încât, cu un singur semnal, mai multe dispozitive se adaptează inteligent.

UL Solution, fondată în 1894, oferă servicii de certificare, testare, inspecție, audit, validare și consultanță, împreună cu produse software. UL Solutions deservește sectoarele bancare, energetice, medicale și de transport din întreaga lume.

„AI devine o parte din ce în ce mai importantă a vieții noastre de zi cu zi. Acest lucru este evident mai ales prin faptul că este aplicat la aparatele electrocasnice. În acest caz, securitatea devine în mod natural din ce în ce mai importantă”, a declarat Miyoung Yoo, EVP și șeful echipei de dezvoltare software, Digital Appliances (DA) Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Depunem eforturi uriașe pentru a ne asigura că îmbunătățirile securității datelor vin mână în mână cu progresele noastre tehnologice. Mediul securizat care îl oferim va permite clienților noștri să se bucure cu adevărat de experiența conectată oferită de AI.”

Pentru a stabili acest mediu de acasă interconectat, fiecare dispozitiv, precum și datele transmise între dispozitive, trebuie protejate. Toate electrocasnicele Samsung sunt protejate de „Samsung Knox”, o soluție unică de securitate. Toate produsele compatibile cu Wi-Fi vin cu cipuri de circuit integrat care criptează datele, protejându-le de încălcări și atacuri.

„Knox Matrix”, o soluție de securitate concepută pentru a proteja dispozitivele interconectate, apoi întărește securitatea cu un pas mai departe. Securizează informațiile sensibile pe mai multe dispozitive prin sprijinirea tehnologiei de criptare end-to-end. Knox Matrix criptează toate datele partajate și sincronizate și permite dispozitivelor să se monitorizeze inteligent reciproc pentru amenințări de securitate și să trimită notificări către alte dispozitive în cazul în care unul este atacat.

Cele două noi produse certificate Diamond au funcții AI concepute pentru a ușura viața utilizatorilor. Bespoke Jet Bot Combo AI vine cu AI Object Recognition. Este o tehnologie inteligentă care recunoaște oameni, animale de companie, și chiar obiecte greu de văzut, cum ar fi cablurile de telefon, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să facă o „prima curățare a ecranului” înainte de a rula aspiratorul. Recunoașterea obiectelor poate fi afectată de forma unui obiect sau de condițiile de mediu. Numai anumite tipuri de obiecte pot fi recunoscute. Dintre animale de companie numai câinii și pisicile pot fi recunoscuți.

De asemenea, aspiratorul vine cu tehnologia Spatial Recognition care desenează automat aspectul casei și recomandă nume pentru fiecare secțiune. În cele din urmă, AI Floor Detect este o caracteristică care recunoaște când aspiratorul se află pe un covor, determină adâncimea covorului și împiedică udarea acestuia prin ridicarea plăcuțelor mopului în aspirator atunci când șterge.

Cea mai nouă ediție a seriei Family Hub, frigiderul Bespoke Flex cu 4 uși cu AI Family Hub+ vine, de asemenea, cu mai multe funcții AI. Sunt necesare o conexiune Wi-Fi și un cont Samsung. Trebuie să utilizați același cont de conectare între dispozitive. Funcția „AI Vision Inside” recunoaște alimentele proaspete care intră și ies din frigider și creează automat o listă de alimente.

De asemenea este disponibilă și funcția „SmartThings Food” care recomandă rețete bazate pe ingredientele disponibile. Utilizatorii își pot obține cu ușurință idei despre ce să mănânce și, de asemenea, pot evita risipa alimentelor, deoarece pot utiliza diverse ingrediente pe care le au la îndemână.

Certificarea „Diamond” acordată de UL Solutions Inc. pentru Bespoke Jet Bot Combo AI și frigiderul Family Hub fac aceste aparate ideale pentru casa inteligentă și foarte atractive pentru cumpărători.