Samsung elimină reclamele din aplicațiile Samsung Pay și Samsung Health

396
Samsung elimina reclamele din aplicatiile Samsung Pay si Samsung Health
Sursa Foto: prin xda-developers.com

Samsung a început în sfârșit să scape de anunțurile de publicitate din aplicațiile sale native aflate pe toate dispozitivele companiei. La începutul acestui an, compania a promis că va elimina anunțurile din aplicațiile preinstalate, cum ar fi Samsung Weather, Samsung Pay și Samsung Theme. Dar, la acea vreme, nu a împărtășit o cronologie pentru acest lucru.

Acum Samsung a început să elimine anunțurile din aplicațiile sale, începând cu Samsung Health și Samsung Pay. Conform XDA-Developers, într-o declarație pe forumul Samsung, un moderator a dezvăluit că aplicația Samsung Health nu va afișa reclame începând de la 1 octombrie. Într-o postare separată se aflăm același lucru și despre Samsung Pay.

Aplicațiile Samsung Pay și Samsung Health fără reclame

Este foarte bine că Samsung elimină în cele din urmă anunțurile publicitare din aplicațiile sale native. Momentan compania nu a dat informații despre data în care va elimina anunțurile și din celelalte aplicații Samsung native. Dar eliminarea acestora din Samsung Pay și Samsung Health este un pas binevenit. Se pare că acest lucru s-a întâmplat doar pentru dispozitivele Samsung din Coreea de Sud. Dar, în acest moment sunt informații că reclamele au dispărut din Samsung Pay și Samsung Health și pe dispozitivele din SUA.

Ne așteptăm să vedem actualizări similare pentru Samsung Weather, Samsung Theme și multe altele în următoarele săptămâni. Samsung Weather pare să fi încetat, de asemenea, să afișeze anunțuri în banner-ul său superior, aplicația afișând acum doar temperatura și prognoza în partea de sus a aplicației. Cu toate acestea, nu este încă clar dacă Samsung va elimina, de asemenea, anunțurile trimise prin notificări push pe dispozitivele sale.

Samsung Health a fost lansată la 2 iulie 2012 cu Samsung Galaxy S3. Aplicația Samsung are posibilitatea de a contacta un medic 24 de ore pe zi 7 zile pe săptămână. Din păcate acest serviciu este disponibil momentan numai în SUA.

Aproape în toate aplicațiile enumerate mai sus nu veți mai vedea anunțuri banner. Singura excepție de la această regulă este Samsung Pay. Aici există o secțiune a interfeței principale dedicată ofertelor speciale. Numai dacă o deschideți apar anunțuri, dar acestea are sens în contextul software-ului. Deja unii utilizatori de Samsung Pay cărora li s-au eliminat deja aceste reclame, susțin că „au văzut o viteză mult mai mare în executarea plăților”.

Este demn de remarcat faptul că Samsung a eliminat reclamele pe Samsung Health și Samsung Pay. S-ar putea să treacă ceva timp până când aceste schimbări vor intra în vigoare în toate regiunile lumii.