„Enescu 360” – O icoană de Muzică Clasică pentru generația digitală

2270

George Enescu este amintit de mulți ca fiind, probabil, cel mai important muzician din România. El a fost un simbol în muzica clasică – compozitor, violonist, pianist, dirijor și profesor care încă inspiră multe generații de tineri care vor să învețe astăzi, pianul sau vioara.

În România, ca urmare a unui sistem care nu a mai fost actualizat din perioada comunistă, multe muzee și instituții culturale nu comemorează și nu captează în mod adecvat moștenirea lui Enescu, sau să comunice locul său în patrimoniul cultural din Româna și din lume, tinerilor din generația „digitală”.

Acest lucru poate duce mulți copii și adolescenți să fie deconectați de la cultura clasică și în cele din urmă își pierd interesul pentru ea.

muzeul-national-george-enescu

Pentru a declanșa o mai mare conștientizare și apreciere a activității acestui artist român emblematic, Samsung Electronics România a încheiat un parteneriat cu Muzeul Național George Enescu pentru a proiecta o călătorie unică și interactivă, care să lumineze moștenirea genială a lui Enescu într-un mod în care să rezoneze cu generația digitală.

„Enescu 360”, Gear VR, care foloseste tehnologia de realitate virtuală oferă vizitatorilor o bucată unica din viata marelui artist, în data 10 noiembrie, la Muzeul Național George Enescu.

Prin această excursie captivantă vizitatori vor vedea anii de formare și cele mai reprezentative creații ale lui George Enescu, imagini ale mai multor case, din casa mica, locul de naștere, în nordul României, la una dintre cele mai frumoase clădiri din București.

enescu-360-gear-vrGear VR, permite vizitatorilor să se plimbe prin holurile și camerele acestor locuri și să interacționeze cu conținutul lor. Drumul include Casa memorială a lui George Enescu din Liveni, unde la vârsta de doar trei ani, el a cântat la vioară pentru prima dată; Muzeul Memorial din Dorohoi, unde a compus unele dintre piesele sale cele mai cunoscute; Casa din Sinaia, care a decorat-o personal; și Palatul Cantacuzino, unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură din București.

Cei care nu pot fizic să participe la expoziția despre marele muzician roman, pot trăi această experiență prin intermediul aplicației Gear VR Gateway, care este disponibilă în Magazinul Oculus (Oculus Store).

Expoziția Enescu 360, urmează o altă, o expunere organizată de Samsung în luna iunie.

În programul interactiv „La Enescu Home” aplicație care Samsung a dezvoltat-o pentru utilizare la Muzeul Memorial din Dorohoi, aceasta a transformat complet experienta vizitatorilor prin momente unice din viața artistului, oaspeții fiind invitați să afle mai multe despre Geore Enescu. Iubitorii de artă au avut acces la imagini, scrisori și note care au relevat noi fețe ale personalității unice și fascinante a lui Enescu.

În plus, în cursul acestei luni, cinci tineri muzicieni talentați – câștigători festivalului Internațional George Enescu din România- vor lua parte la Samsung România „Simfonia viitorului”, care ajută tinerii talentați să ajungă un nou George Enescu.

SURSĂSamsung News