„Eroarea de ardere” a ecranului apărută cu Android 14 fost remediată

238
Eroare de ardere
Sursa foto: galaxyclub.nl

„Eroarea de ardere – burn error” pe telefoanele Samsung apărută cu Android 14 și One UI 6.0 a fost remediată în One UI 6.1. „Deplasarea pixelilor” a pictogramelor din bara de stare a telefoanelor Samsung care previne arderea funcționează din nou în One UI 6.1. Acest lucru se vede pe primele dispozitive cu această nouă versiune a interfeței Samsung: Galaxy S24, S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Odată cu actualizarea majoră a Samsung la Android 14, a apărut o eroare curioasă. Samsung părea să fi dezactivat așa-numitul „pixel shift – deplasarea pixelilor” al barei de stare în One UI 6.0. Acesta este mecanismul care asigură că pictogramele se deplasează cu câțiva pixeli de fiecare dată, potrivit Galaxy Club. Nu puteți vedea asta cu ochiul liber, dar vă asigură că aceste pictograme nu vor arde pe ecran pe termen lung. În mod ciudat, bug-ul afectează doar bara de stare. De exemplu, pentru bara de navigare, totul funcționează așa cum ar trebui.

Samsung are o protecție împotriva arderii în One UI. Această funcție mută frecvent componentele UI, astfel încât acestea să nu fie într-un singur loc pentru o perioadă lungă de timp. Motivul din spatele acestui lucru este că, atunci când orice componentă a interfeței de utilizare este afișată într-un singur loc pentru o perioadă lungă de timp, poate dăuna afișajului și apare eroarea de ardere. Dar, Samsung a eliminat această funcționalitate de mutare a barei de stare cu actualizarea Android 14 și One UI 6.0.

Compania Samsung a anunțat că bug-ul va fi remediat în curând, deși acest lucru nu se va întâmpla odată cu actualizarea din ianuarie. Acum, cu actualizarea One UI 6.1, seria Galaxy S24 nu este afectată de eroarea de ardere. Acolo, toate informațiile din bara de stare se schimbă de fiecare dată când ecranul de start este afișat din nou.

Samsung a fost fondat ca magazin comercial în 1938 de Lee Byung-Chull. După ce și-a extins afacerea către producția de textile, compania a intrat în industria electronică în 1969. Atunci a lansat primele ale televizoare alb-negru.

Faptul că eroarea a fost rezolvată de Samsung în One UI 6.1 nu înseamnă că va fi remediată doar cu această actualizare. Cel puțin, sperăm că nu. Planificarea actualizării la interfața One UI 6.1 este încă foarte vagă și incompletă. Noua interfață, disponibilă pe seria Galaxy S24, va ajunge pe mai multe telefoane compatibile în prima jumătate din 2024.

Este posibil ca Samsung să fi estimat că riscul apariției acestei erori este foarte scăzut. Și, prin urmare, nu se grăbește să rezolve problema foarte rapid. Totuși, ar fi bine dacă eroarea ar fi rezolvată înainte de lansarea amplă a One UI 6.1. De exemplu, cu viitoarea actualizare de securitate din februarie 2024.