Procesorul Exynos 2200 pentru seria S22 posibil numai în Europa și Rusia

307
Procesorul Exynos 2200 pentru seria S22 posibil numai in Europa si Rusia
Sursa Foto: prin FrontPageTech

Procesorul Samsung Exynos 2200 va fi în viitoarea serie Samsung Galaxy S22, în ciuda zvonurilor care spun contrariul. Potrivit unui tipser de încredere, @FrontTron, procesorul Samsung va fi pe modelele din seria Galaxy S22 din Europa și Rusia, în timp ce Snapdragon 898 va fi montat pe modelele Galaxy S22 pe toate celelalte piețe.

Procesoarele Exynos de la Samsung generează de obicei mai multă căldură. Acest lucru a făcut că aceste procesoare să nu poată menține performanțe de vârf pentru perioade lungi de timp. Motivul este că tehnologiile de fabricare a cipurilor Samsung nu sunt la nivelul rivalului său principal, TSMC. Acest lucru a ieșit în evidență mai ales în cazul seriei Galaxy S20, modelele echipată cu Exynos 990, comparativ cu modelele Galaxy S20 echipate cu Snapdragon 865 fabricat TSMC.

Procesorul Exynos 2200 cu randament mai scăzut ca Snapdragon 898

Diferența de caracteristici de performanță sub sarcină s-a redus considerabil între Snapdragon 888 și Exynos 2100. Ambele modele au fost fabricate pe același proces Samsung 5LPE, conform Notebookcheck. Din nou tehnologia de fabricație a Samsung nu a adus neapărat tot ce este mai bun la Exynos.

Anul viitor Exynos 2200 va echipa doar modelele din seria Galaxy S22 care vor fi vândute în Europa și Rusia. Celelalte regiuni, cum ar fi China, India, Africa, Australia, America de Nord și de Sud, vor primi Snapdragon 898. Se pare că Exynos 2200 (4nm) pentru seria Galaxy S22 are deocamdată un randament mai scăzut cu 20% – 30%.

India este o republică federală formată din 28 de state federale și opt teritorii federale. India este a șaptea cea mai mare țară din lume și a doua cea mai populată. În India sunt vorbite peste 100 de limbi, față de cele două limbi oficiale hindi și engleză.

Deci Exynos 2200 cu arhitectura GPU AMD mRDNA 2 și se îndreaptă doar parțial către viitoarea serie Galaxy S22. Exynos 2200 este fabricat cu tehnologia Samsung de 4nm, numită 4LPE, o tehnologie mai nouă. Pe de altă parte, viitorul Snapdragon 898 este fabricat pe procesul 4LPX al Samsung, bazat pe tehnologia de 5nm. Acest lucru ar oferi, pentru prima dată în ultimul timp un avantaj clar pentru Exynos față de Snapdragon.

Un avantaj pentru fanii seriei Galaxy S22, este că atât Exynos 2200, cât și Snapdragon 898 vor fi primele cip-uri cu noua arhitectură Armv9. Este prima arhitectură complet nouă de la ARM din ultimii zece ani. Momentan testele de referință timpurii pentru ambele procesoare arată îmbunătățiri semnificative față de predecesorii lor. Dar, în final, dovada că ciocolata este foarte bună va fi în degustarea ei.