Procesorul Exynos 2400 posibil pe seria Galaxy S24 în Europa și Asia

277
Procesorul Exynos 2400 posibil pe seria Galaxy S24 in Europa si Asia
Sursa foto: via notebookcheck.net

În ultimul timp au fost speculații despre procesorul Exynos 2400, dacă va fi sau nu pe seria Galaxy S24. Acum Ice Universe a confirmat existența lui Exynos 2400 și a declarat că acesta va fi inclus în smartphone-urile Galaxy S24 vândute în Europa și Asia. Acest lucru sugerează că Samsung va reveni la vechile sale obiceiuri și va rezerva procesoarele Snapdragon pentru America și China.

Zilele trecute o apariție pe Geekbench a confirmat existența unui model Samsung Galaxy S24+ alimentat cu Snapdragon 8 Gen 3. Rămâne de văzut dacă Samsung va folosi procesorul normal sau va avea o variantă personalizată precum în seria Galaxy S23. Cu toate acestea, procesorul Exynos 2400 nu a fost încă văzut pe niciun benchmark cu un model din seria S24. Cei care se îndoiesc de această informație, chiar cunoscutul Ice Universe a afirmat acest lucru.

Exynos 2400 pe seria Galaxy S24 în „Europa și unele părți ale Asiei”

Postarea lui Ice Universe, via Notebookcheck, spune că Exynos 2400 va fi folosit pentru a alimenta telefoanele Galaxy S24 în „Europa și unele părți ale Asiei”. Acest lucru arată că Samsung ar putea reveni la vechile sale moduri de lucru. Deci, ar folosi cipul Qualcomm pentru seria galaxy S24 în America de Nord și China. Soarta țării sale de origine, Coreea de Sud, rămâne momentan incertă. O informație anterioară a spus că viitoarele Galaxy S24 vândute în Coreea vor fi alimentate de Exynos 2400.

Procesor de semnal de imagine (ISP), este un tip de procesor media sau procesor de semnal digital specializat utilizat pentru procesarea imaginilor. Este folosit în camerele digitale, telefoanele mobile, tablete sau alte dispozitive.

Din punct de vedere al performanței, se spune că viitorul Exynos îl va învinge pe Snapdragon 8 Gen 3 în departamentul GPU datorită lui Xclipse 920 bazat pe RDNA2. Cu toate acestea, un tweet acum șters de la același Ice Universe, spune că GPU-ul, ISP-ul (image signal processor) și NPU-ul său ar putea rămâne în urmă. Rezultatele în testele multi-core ar putea fi și mai bune, datorită celor zece nuclee CPU. Rămâne de văzut dacă poate ține sau nu pasul cu procesorul Qualcomm în testele single-core.

Apoi, chestia se rezumă în principal la cât de mai bun este nodul Samsung 4LPP+ în comparație cu iterațiile sale anterioare. Acest proces de fabricație va determina cât de rapid poate Samsung să-l facă pe Exynos 2400. La urma urmei, compania taiwaneză TSMC este mai bună ca Samsung Foundry în procesul de 4 nm. Dar, nu același lucru se poate spune despre procesul de 3 nanometri (nm).