Exynos 2400 și alte cipuri prezentate la Samsung Tech Day 2023

310
Exynos 2400 si alte cipuri prezentate la Samsung Tech Day 2023
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a organizat în 5 octombrie evenimentul Samsung Tech Day 2023. Evenimentul a oferit, să zicem așa, o imagine timpurie a portofoliului de logică Samsung de nouă generație. Acesta cuprinde procesorul mobil Exynos 2400 cu GPU Xclipse 940; tehnologia pentru cameră Zoom Anyplace; modemul 5G de generație următoare; și un procesor Smart Health.

Samsung Electronics a dezvăluit cele mai recente inovații în tehnologiile semiconductoarelor analogice și logice. În același timp și-a prezentat planul pentru viitoarele progrese tehnologice la Samsung System LSI Tech Day 2023. La acest eveniment, desfășurat la San Jose, California, SUA, au participat aproximativ 300 de clienți și parteneri. Au fost prezentate și mai multe sesiuni de tehnologie conduse de directori Samsung. Acestea au acoperit o gamă largă de subiecte, de la umanoizi, la AI și eforturile R&D ale companiei în SUA.

În discursul de deschidere, Samsung a subliniat viziunea companiei de a conduce tehnologiile hiper-inteligente, hiper-conectate și de hiper-date în a patra eră de Revoluție Industrială, cu soluțiile sale logice cuprinzătoare, adaptate în mod unic pentru diverse industrii.

Exynos 2400 cu GPU Xclipse 940 prezentat la Samsung Tech Day 2023,

„IA generativă a apărut rapid ca cea mai semnificativă tendință a anului. Inteligența artificială generativă (AI) a solicitat tehnologii de bază mai puternice pentru a procesa datele și a aduce AI la viață”. A declarat Yong-In Park, președinte și șef al System LSI Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Pregătim calea către o nouă eră a inteligenței artificiale pro-active. Aceasta converge perfect capacitățile noastre într-un spectru larg de semiconductori logici, de la IP-uri computaționale puternice, soluții de conectivitate până la senzori care emulează principalele cinci simțuri umane.”

Unul dintre cele mai importante momente de la San Jose a fost previzualizarea procesorului Exynos 2400 cu GPU Xclipse 940. Acesta este bazat pe cea mai recentă arhitectură AMD RDNA 3. O demonstrație live a prezentat capacitatea de urmărire a razelor îmbunătățită substanțial a procesorului, promițând un realism îmbunătățit și imersiune în jocuri printr-o serie de efecte optice.

San Jose este al treilea oraș ca populație din California după Los Angeles și San Diego. Este și al 12-lea cel mai populat din SUA. San Jose este unul dintre cele mai bogate orașe mari din lume. Are al treilea cel mai mare PIB pe cap de locuitor (după Zürich și Oslo).

Exynos 2400 cu GPU Xclipse 940 bazat pe AMD RDNA 3 a fost prezentat la eveniment pentru ray-tracing și realismul îmbunătățit în jocuri. Are o performanță mai mare de 1,7 ori  și o creștere de aproape 15 ori a performanței AI față de Exynos 2200. În plus, Samsung a introdus un nou instrument AI conceput pentru viitoarele smartphone-uri, demonstrând generarea AI text-to-image folosind placa de referință a lui Exynos 2400.

Samsung Zoom Anyplace și Exynos Auto V920

De asemenea, tot la Samsung Tech Day 2023 a fost dezvăluită pentru prima dată tehnologia Samsung Zoom Anyplace. Aceasta este  bazată pe senzorul de imagine de 200 MP. Această inovație a senzorului va permite o experiență complet nouă de zoom a camerei. Va permite utilizatorilor de telefonie mobilă să realizeze prim-planuri de până la 4x ale obiectelor în mișcare. Tehnologia de urmărire bazată pe AI urmărește și captează automat obiectele. Totul se întâmplă în timp ce înregistrările sunt realizate simultan pe ecran complet și niciun detaliu nu este lăsat neînregistrat.

Tehnologia Samsung Zoom Anyplace va permite utilizatorilor de smartphone-uri să realizeze prim-planuri de până la 4x în mișcare. Conceptul se bazează pe tehnologia de urmărire AI pentru a urmări și fotografia automat obiecte în timp ce înregistrările sunt realizate simultan pentru a vă asigura că niciun moment nu este lăsat necaptat.

Samsung Exynos Auto V920, care va intra în producție de masă în 2025, a rulat mai multe aplicații pe mai multe ecrane. Între timp, un videoclip al senzorului de imagine ISOCELL Auto 1H1 a evidențiat intervalul dinamic înalt (HDR) de 120 Hz și performanța superioară de atenuare a pâlpâirii LED care asigură o conducere mai sigură.

Demonstrându-și capacitatea în tehnologiile celulare și de conectivitate, compania a prezentat la Samsung Tech Day 2023 o demonstrație video a comunicației prin satelit NB-IoT NTN în colaborare cu Skylo Technologies. În acest video a fost folosit ca dispozitiv de referință modemul de nouă generație al Samsung. A fost prezentată și o demonstrație live a controlului luminii wireless prin soluția sa ultra-wide band (UWB), Exynos Connect U100. De asemenea, a fost anunțat un modem 5G de nouă generație NB-IoT non-terestru pregătit pentru rețele.