Exynos 850, un procesor de 8 nm pentru smartphone-uri mid-range

1312
Sursa Foto: via SamMobile.com

Smartphone-ul Samsung Galaxy A21s a fost anunțat luna trecuta cu un nou procesor Exynos 850. Pe atunci, nu se știa prea mult despre cip-setul telefonului. Acum Samsung a listat procesorul Exynos pe site-ul său web, dezvăluind mai multe detalii despre caracteristicile și specificațiile sale.

Samsung Exynos 850 (număr de model S5E3830) este fabricat folosind tehnologia Samsung 8nm LPP. Procesorul Samsung este proiectat pentru smartphone-uri, tablete, dispozitive purtabile și dispozitive IoT (Internet of Things). Este un procesor octa-core, compus din opt procesoare Cortex-A55 de 2GHz, conform SamMobile. Utilizează un procesor grafic GPU Mali-G52 de la ARM, dar lipsește un NPU care se găsește în alte chipseturi Exynos, cum ar fi Exynos 980 și Exynos 990.

Exynos provine din limba greacă și este o combinație a cuvintelor grecești exypnos (inteligență) și prasinos (verde) – inteligență verde. În 2010, Samsung Electronics a lansat primul său procesor Exynos – S5PC110 (acum Exynos 3 Single) cu telefonul mobil Samsung Galaxy S.

Exynos 850 acceptă camere foto de până la 21,7MP în față. De asemenea, există suport pentru configurații cu cameră duală de până la 16MP + 5MP la spate. Înregistrările video sunt suportate până la la o rezoluție Full HD și 30fps. Procesorul Samsung Exynos 850 acceptă, de asemenea, diferite tipuri de moduri foto cum ar fi auto-focus, inclusiv PDAF, HDR, precum și stabilizare video electronică.

Noul SoC (System on Chip) este compatibil cu RAM LPDDR4X, stocare eMMC 5.1 și carduri microSD. Nu are conectivitate 5G, dar are un modem LTE integrat, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, Wi-Fi cu bandă dublă b / g / n / ac, Bluetooth 5.0 și Radio FM. Ne așteptăm ca acest chipset să apară în diverse smartphone-uri Galaxy entry-level și mid-range în următoarele luni. Momentan se află doar pe Samsung Galaxy A21s.