Exynos 880 aduce 5G, AI și jocuri îmbunătățite pentru gama medie

807
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a prezentat recent un nou procesor Exynos, adaptat pentru smartphone-urile de gamă medie. Noul Exynos 880 are caracteristici integrate de conectivitate 5G și performanțe mai bune pentru sarcini mai grele, cum ar fi jocurile mobile. Este o versiune redusă a mai titratului Exynos 980, care a fost anunțat anul trecut. Exynos 880 a debutat acum cu un nou smartphone Vivo, care a fost lansat de două zile.

Exynos 880 SoC (System on Chip) este realizat folosind tehnologia de fabricație FinFET 8nm de la Samsung. Este un procesor octa-core pe 64 de biți. Are două nuclee ARM Cortex-A76, de 2GHz și șase nuclee ARM Cortex-A55, de 1,8 GHz. Chipset-ul este compatibil cu memoria RAM LPDDR4X și UFS 2.1 (și eMMC 5.1).

Samsung Exynos 880 un procesor octa-core integrat cu 5G

Noul procesor Exynos de la Samsung utilizează procesorul grafic GPU ARM Mali-G76 MP5 și promite performanțe de joc mai rapide. Compania susține că noul chipset acceptă API-uri și tehnologii avansate de jocuri pentru a reduce timpul de încărcare și a oferi rate de actualizare a cadrelor mai ridicate. GPU acceptă, de asemenea, afișaje Full HD+ (2520 × 1080 pixeli).

Pentru imagistică, Exynos 880 suportă camere foto până la 64MP sau dual camera de 20MP + 20MP, conform SamMobile. Există suport pentru înregistrarea video de 4K 30fps și suportă decodarea/codarea video 4K cu codecuri H.265, H.264 și VP9. Există un NPU (Neural Processing Unit) și DSP (Digital signal processing) integrat pentru procesarea AI pe dispozitiv. Ambele împărtășesc un controler și DMA (Direct memory access – Acces direct la memorie) pentru o performanță mai rapidă și mai eficientă.

Accesul direct la memorie (DMA) este o caracteristică a sistemelor de calculator. DMA permite anumitor subsisteme hardware să acceseze memoria principală a sistemului (memorie cu acces aleatoriu) independent de unitatea centrală de procesare (CPU).

Caracteristicile de conectare ale Exynos 880 includ un modem integrat 5G. Acesta acceptă viteze de descărcare de până la 2,55Gbps și de încărcare de 1,28Gbps pe rețele 5G NR sub-6GHz. Funcția de conectare dublă E-UTRA-NR a chipsetului combină rețele 5G și 4G LTE pentru a oferi viteză de descărcare de până la 3,55 Gbps și viteză de încărcare de până la 1,38 Gbps. Se pare că este același modem 5G folosit în Exynos 980.

Samsung Exynos 880 pe smartphone-uri 5G din seria Galaxy A

Alte caracteristici ale procesorului Exynos 880 includ Wi-Fi cu bandă dublă b / g / n / ac, Bluetooth 5.0, radio FM, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo și port USB Type-C. Chipsetul este deja produs în masă, iar Vivo a folosit Exynos 880 în noul său smartphone, Vivo Y70s. Este un smartphone 5G de gamă medie, despre care au apărut mai multe informații înainte de lansare. Este destinat pieței din China.

Exynos 890 cu modem integrat 5G este pe Samsung Galaxy A51 5G și pe Galaxy A71 5G. Probabil pe Exynos 880 5G îl vom regăsi pe smartphone-urile Samsung 5G din partea inferioară a seriei Galaxy A și cea superioară a seriei Galaxy M.