Acasă Stiri Procesorul Samsung Exynos 981 a fost certificat cu Bluetooth 5.2

Procesorul Samsung Exynos 981 a fost certificat cu Bluetooth 5.2

Samsung este deja pe cale să lanseze următoarele modele emblematice, seria Galaxy S21 / S30 în ianuarie 2021. Cu toate acestea, nu a lansat un nou procesor care să alimenteze noile dispozitive. Conform informațiilor de până acum, următorul procesor emblematic ar putea fi numit Exynos 2100. Acum o nouă certificare sugerează că un alt procesor este în lucru: Samsung Exynos 981.

Am scris deja că Samsung lucrează simultan la mai multe platforme SoC noi – Exynos 1080 și Exynos 2100. Dar acestea sunt modele de nivel superior, vor ajunge pe telefoanele emblematice ale companiei. Acum, conform GizmoChina, a apărut un nou nume, Exynos 981, pe site de certificare Bluetooth SIG.

Procesorul Exynos 981 cu Bluetooth 5.2

Samsung Cambridge Solution Centre (SCSC), parte a Samsung R&D, care dezvoltă software pentru tehnologia Bluetooth și Wi-Fi, a apelat la Bluetooth SIG pentru certificarea unui nou procesor. Descrierea Exynos 981 spune că se poate combina cu o soluție RF compatibilă pentru a construi o soluție BT (Bluetooth) + Wi-Fi. Și acceptă noua versiune Bluetooth 5.2.

Dacă Samsung lansează Exynos-ul menționat cu standardul Bluetooth 5.2, va fi o actualizare față de standardele actuale, atât pentru Exynos 980, cât și pentru 990. Acestea fiind spuse, nu avem alte informații suplimentare în acest moment despre viitorul Exynos 981. Ne amintim că Exynos 980, un procesor mid-range, avea primul modem 5G integrat al companiei. Acest procesor a fost folosit și de alți producători, cum ar fi Vivo (Vivo X30). Prin urmare, este posibil ca Samsung să poată poziționa 981 ca un alt procesor mid-range peste 980.

Numele Bluetooth provine de la regele danez Harald Blåtand, a cărui traducere în engleză este Harald Bluetooth. Regele este cunoscut pentru unificarea triburilor daneze și creștinarea lor. Numele a fost propus de Jim Kardach de la Intel.

Directorul Samsung Semiconductor China Research Institute, dr. Pan Xuebao, a declarat recent că Samsung va lansa în curând un nou SoC Exynos 1080 5nm. Chipset-ul Exynos 1080 va fi introdus la un eveniment la Shanghai, China, pe 12 noiembrie, potrivit companiei. Acesta va fi destinat smartphone-urilor mid-range.

Exynos 1080 cu arhitectură Cortex-A78

Cu toate acestea, va trebui să așteptăm să vedem dacă Exynos 981 este într-adevăr real. Să vedem unde va fi poziționat și dacă cele două – 981 și 1080 – se vor lansa separat pe piață. Samsung nu a dezvăluit încă specificațiile lui Exynos 1080. Surse locale din Coreea au declarat că este construit pe un proces de 5 nanometri și utilizează cea mai recentă arhitectură (CPU) Cortex-A78 a companiei ARM Ltd.

Samsung a fost al patrulea cel mai mare producător procesoare mobile din lume în Q3 2020, împreună cu Apple Inc. Ambele au avut o cotă de piață de 13%, potrivit Counterpoint Research.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...