Procesorul Samsung Exynos 9820 este în curs de dezvoltare

1451
Samsung Electronics va lansa o versiune mai nouă a chipset-ului său Exynos anul viitor pentru a alimenta Galaxy S10 (sau oricum se va numi), noul procesor va fi Exynos 9820. Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ sunt alimentate de Exynos 9810, iar dacă mergem pe tradiție, același procesor va fi și pe phabletul din acest an Galaxy Note 9. Anul trecut, Galaxy S8 a debutat cu Exynos 8895, succesorul lui Exynos 8890, care a alimentat pe Samsung Galaxy S7 și Galaxy Note 7. Se pare că Samsung a început să lucreze la Exynos 9820 ca upgrade la Exynos 9810, încă din luna ianuarie a acestui an conform unei informații venite de la @IceUnivers. Procesorul din generația următoare a lui Samsung este probabil să fie fabricat utilizând tehnologia de fabricație de 7nm, susținută de extreme ultraviolet lithography, litografie ultravioletă extremă, în conformitate cu informațiile anterioare. Procesorul probabil va fi cel care se va afla pe versiunile internaționale ale modelelor Galaxy S10 și Galaxy S10+, precum și pe Galaxy Note 10. Exynos 9810 este deja capabil să meargă până la 2,9 GHz, așa că poate vom vedea bariera de 3 GHz depășită de modelul Exynos 9820. Eficiența energetică sigur va fi îmbunătățită, iar Exynos 9820 ar putea fi dotat cu un modem compatibil cu 5G. Gama de dispozitive Galaxy S10 se așteaptă să debuteze ca prima familie de telefoane smartphone compatibile cu următoarea generație de rețele fără fir 5G. Viitoarele procesoare produse de Samsung sau Qualcoom dar și alte companii din acest domeniu tind spre perfecțiune mereu. Dar să nu uităm că sunt totuși departe de cel mai performant procesor din lume, creierul uman.

Creierul – Informațiile în creier se deplasează în orice direcție cu viteze care pot oscila de la 1,6 km/h, până la una impresionantă de 431.3 km/h. Mașinile de curse de Formula 1 ating o viteză maximă de 390 km/h. Capacitatea de stocare a creierului este nelimitată, ea nu are o limită ca memoria RAM de la computerul sau telefonul nostru.

Este prea devreme pentru a fi siguri de ce va oferi Exynos 9820, dar informațiile și zvonurile se vor intensifica în perioada următoare, pe măsură ce dezvoltarea viitorului procesor avansează și Samsung începe să îl testeze pe un dispozitiv real. Suntem doar la începutul lui aprilie, astfel încât am putea aștepta până după lansarea Galaxy Note 9, pentru a vedea câteva informații concrete despre noul chipset Exynos 9820 al companiei Samsung.
SURSĂSamMobile