Procesorul Exynos 9820 cu Note 9, scoruri impresionante pe Geekbench

1709

Un smartphone Samsung Galaxy Note 9 a apărut pe Geekbench cu procesorul Exynos 9820. Știm la ce vă gândiți. De ce Samsung ar fi introdus noul său nou procesor Exynos pe phabletul Galaxy Note 9? De ce compania sud-coreeană nu testează acest procesor cu viitorul Galaxy S10? Ei bine, dacă listarea Geekbench a lui Galaxy Note 9 cu procesorul Exynos 9820 este reală, Samsung poate testa viitorul procesor cu cel mai bun hardware existent.

Judecând după scorul mare rezultatele sunt mai mult decât uimitoare. Telefonul Samsung cu numărul de model SM-N960X, care se presupune a fi versiunea liberă de rețea pe care Samsung o vinde de obicei în propriul magazin web din SUA, a înregistrat 12.246 de puncte în testul multi-core și 4.089 în single-core. Fără cuvinte! Pentru comparație, actualul Samsung Galaxy S9+ cu Exynos 9810, a obținut scoruri de 8.679 și respectiv 3.372 puncte, în aceste categorii.

Nu știm ce să spunem despre acest scor record. Orice cuvânt sau comparație este inutilă. Deși se încadrează în topul graficului de performanță single-core al iPhone-ului, îl depășește cu mult în multi-core. Acesta este procesorul pe care ne așteptăm să-l vedem inclus la bordul viitoarei vedete din galaxia Samsung, pe Galaxy S10, cu siguranță nu în Note 9. Cu toate acestea, la această listare Galaxy Note 9 are doar 4 GB de memorie RAM și rulează Android 8.0 în loc de Android 8.1 Oreo!

RAM – este abrevierea din engleză pentru Random Access Memory, memorie cu acces aleator. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie de calculator care poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare. A intrat pe piață în anul 1970.

În acest moment, este greu să spunem dacă este adevărat sau nu. Exynos 9820 este de așteptat să aibă câștiguri substanțiale de performanță datorită procesului de fabricație de 7nm, dar cât de mult va avea în plus față de Exynos 9810 nu putem prevedea. Se va confirma anul viitor când Samsung Galaxy S10 va fi lansat.

Speram ca această informație să fie reală, chiar dacă acest dispozitiv este un fel de prototip, iar Samsung își testează noile cipset-uri de 7nm. Oricum scorul este impresionant.

SURSĂPhoneArena