Procesorul Exynos 990 și modemul 5G dezvăluite la Samsung Tech Day

861
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat la Samsung Tech Day 2019 două produse special concepute pentru viitoarele dispozitive mobile. Acestea vor folosi mult mai intensiv aplicațiile video și inteligență artificială (AI), precum și comunicațiile 5G. Samsung Exynos 990 și Exynos Modem 5123 folosesc tehnologia de 7nm – EUV. Noile soluții mobile vor consolida dispozitivele mobile de mâine cu performanțe și eficiență fără precedent.

Atât procesorul mobil Exynos 990 premium, cât și modelul 5G Exynos Modem 5123, de ultimă generație, utilizează cea mai avansată tehnologie de proces de 7 nanometri și tehnologia de litografiere Extreme Ultra-Violet (EUV). Ambele vor oferi performanțe fără precedent și opțiuni de dezvoltare accelerată a produselor pentru producătorii de telefonie mobilă.

Reperele în progresele tehnologice sunt iminente în jurul nostru. Tehnologia mobilă 5G deschide noi căi de comunicare și conexiune, în timp ce AI este pregătită să devină un instrument de zi cu zi pentru oamenii din întreaga lume”. A menționat Inyup Kang, președintele System LSI Business la Samsung Electronics. „Exynos 990 Samsung și Exynos Modem 5123 sunt perfect adaptate pentru aplicații de 5G și AI. Ambele sunt concepute pentru a ajuta întreprinderile să-și atingă obiectivele de a aduce noi capacități pe piață.”

Procesorul Samsung Exynos 990 crește eficiența energetică cu 20%

Noile niveluri de jocuri mobile și alte operații cu mare intensitate grafică sunt permise prin includerea în Exynos 990 a unui GPU Arm Mali-G77 încorporat. Este primul GPU premium bazat pe noua arhitectură Valhall, care îmbunătățește performanța grafică sau eficiența energetică cu până la 20%. Acest lucru vine în plus față de un spor general al performanței de 20% dintr-o structură de CPU tri-cluster extrem de puternică și flexibilă, care constă din două nuclee personalizate puternice, două nuclee Cortex-A76 de înaltă performanță și patru nuclee Cortex-A55 eficiente din punct de vedere al puterii.

Smasung Exynos 990 face, de asemenea, practic și util AI-ul de pe dispozitiv. Cu o unitate de procesare neuronală dual-core și un procesor digital de semnal îmbunătățit care poate efectua operații de peste zece trilioane pe secundă. NPU permite inteligenței artificiale (AI) dintr-un smartphone prelucrarea datelor pe dispozitiv, în loc să parcurgă o rețea și un server, pentru un plus de eficiență și securitate. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea caracteristicilor AI, precum recunoașterea facială și detectarea scenelor pentru experiențe mobile mai bogate.

NPU Neural Processing Unit, este un microprocesor specializat în accelerarea învățării de către mașini a algoritmilor, de obicei, prin operarea pe modele predictive, cum ar fi rețelele neurale artificiale. Neuronii artificiali, sunt parte a inteligenței artificiale și își au originea în biologie.

Cu Samsung Exynos 5123 viteze foarte mari de descărcare de date

Cu modemul Samsung Exynos 5123 este abordată nevoia de conectare mobilă de generație următoare. Exynos 5123 este unul dintre primele cipuri de modem 5G fabricate folosind un proces EUV de 7nm. Acceptă practic toate rețelele, de la spectrele sub 6 GHz și mmWave de la 5G la 2G GSM / CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA și 4G LTE. În 5G modemul oferă o viteză de copiere maximă de până la 5,1 gigabiți pe secundă (Gbps) în sub 6 gigahertz (GHz) și 7,35 Gbps în mmWave, sau până la 3.0 Gbps în rețelele 4G.

Modemul Samsung Exynos 990 completează aceste viteze cu o lățime de bandă de memorie foarte largă care acceptă rate de date LPDDR5 de până la 5.500 megabit pe secundă (Mb / s). Procesorul dispune, de asemenea, de un driver de afișare cu rata de actualizare de 120 Hz. Acesta face ca jocurile să devină mult mai vii chiar și pe dispozitivele cu afișaje multiple, cum ar fi telefoanele pliabile. Modemul are un procesor avansat de semnal de imagine care acceptă până la șase senzori de imagine individuali. Poate procesa simultan trei camere și permite fotografii pro-grade, cu rezoluție de până la 108 MP.

Procesorul Samsung Exynos 990 și modemul Samsung Exynos 5123 vor intra în producția de masă până la sfârșitul acestui an. Samsung nu a dat detalii în ce smartphone-uri viitoare le vom regăsi pe aceste produse.