Procesorul Samsung Exynos Auto V9 pentru autoturismele Audi

1192

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată de semiconductori, a anunțat că primul său procesor de automobile, Exynos Auto V9, a fost selectat pentru a alimenta sistemul de infotainment al vehiculelor de ultimă generație, care urmează să facă debutul până în 2021. Exynos Auto V9 oferă opt nuclee puternice Cortex-A76, caracteristici audio premium și măsuri de siguranță încorporate care respectă cerințele ASIL-B. Automotive Safety Integrity Level (ASIL) este un standard de clasificare a riscurilor pentru autovehicule.

Exynos Auto V9 este un procesor puternic pentru automobile, proiectat pentru sisteme care afișează conținut pe mai multe afișaje. Sunt oferite astfel informații care ajută șoferii și pasagerii pentru o experiență mai sigură și mai plăcută în vehicul.

Bazat pe tehnologia de vârf de 8 nm, Exynos AutoV9 include cele mai recente CPU Cortex-A76 de la ARM și GPU ARM Mali G76. Mai include un procesor de semnal digital HiFi 4, o unitate inteligentă de procesare neuronală (NPU), un sistem de siguranță care respectă standardele privind nivelul de siguranță în industria automobilelor (ASIL) -B. Procesorul suportă și memorii DRM LPDDR4 și LPDDR5, rapide și eficiente, potrivit NewsSamsung.

Parteneriatul Samsung – Audi este în vigoare de mai mulți ani

Audi se străduiește să facă automobilele mai interesante și cele mai sigure, atunci când ne gândim la viitor”. A declarat Alfons Pfaller, șef Arhitecture & Platform Development la Audi. „Samsung a fost un partener de valoare în ultimii ani și suntem extrem de încântați să beneficiem de Exynos Auto V9. Acest procesor este pentru generațiea viitoare de autovehicule, pentru noi experiențe pentru șoferi și pasageri„.

ARM Arhitectura ARM (Advanced RISC Machine) inițial cunoscută sub numele de Acorn RISC Machine. Este o arhitectură de microprocesoare de tip RISC (Reduced Instruction Set Computer) de 32 și 64-bit introduse în 1983 de Acorn Computers. Au fost dezvoltate de ARM Holdings începând cu 1990.

Samsung aduce procesoare de automobile de vârf pentru experiențe de conducere mai sigure și mai plăcute„. A declarat Kenny Han, vicepreședinte Samsung Solutions la Samsung Electronics. „Noua linie de produse Exynos Auto, aduce performanțe excelente la sisteme de infotainment pentru autovehicule. Respectă în același timp cerințele stricte de fiabilitate ale industriei auto”.

Exynos Auto V9 suportă până la șase display-uri și douăsprezece conexiuni pentru diverse conținuturi in-vehicle infotainment (IVI). V9 este alimentat de opt miezuri Cortex-A76 la viteze de până la 2,1 GHz. GPU Mali G76 suportă simultan mai multe sisteme cum ar fi display-ul cluster, afișajul central al informațiilor și divertismentul pentru scaunele din spate. Pentru o calitate audio premium, cip-ul vine cu patru procesoare audio HiFi 4 care oferă experiențe audio captivante cu sunete vii și realiste.

Exynos Auto V9 cu o unitate inteligentă de procesare neuronală – NPU

Siguranța funcțională este deosebit de importantă atunci când vine vorba de componentele auto. Sistemul de siguranță încorporat a lui Exynos Auto V9 permite protecția în timp real a operațiilor sistemului respectând cerințele ASIL-B.

În plus, procesorul V9 este echipat cu un NPU pentru un serviciu digital care poate gestiona în mod inteligent un mediu de conducere sigur și personalizat. Cu operații incredibil de rapide, NPU poate procesa date vizuale și audio pentru recunoașterea feței a vocii sau a gesturilor.