Acasă Stiri Frigiderul Samsung Family Hub devine manager și expert în nutriție

Frigiderul Samsung Family Hub devine manager și expert în nutriție

Inteligența artificială (AI) și Internetul obiectelor (IoT) anunță o nouă eră tehnologică. Samsung Family Hub va fi expertul în alimentație al casei inteligente. De-a lungul timpului, apar tot mai multe soluții inteligente și alte inovații care sunt implementate în IoT. Dezvoltarea AI în domeniul electronicii de larg consum, de la televizor la frigider este tot mai prezentă în casa noastră.

Dincolo de inteligența artificială din jurul nostru și mai ales de acasă, revine ca un laitmotiv în fiecare zi, aceeași întrebare: „Ce vom mânca?“

Family Hub va oferi în curând răspunsuri la această întrebare, datorită inteligenței artificiale. Acest frigider inteligent va recunoaște vocea utilizatorului, va ști preferințele culinare ale acestuia și îl va informa ce produse alimentare sunt disponibile în frigider pentru a avea o dietă optimă.

În cele mai multe case, frigiderul este cel mai utilizat dintre toate aparatele. Membrii familiei, cu cât devin mai inteligente dispozitivele lor de bucătărie, doresc și utilizări diferite de la frigider care să se potrivească cu gusturile și nevoile lor individuale. În viitorul apropiat, Samsung Family Hub va folosi inteligența artificială pentru a personaliza masa familiei.

O caracteristică la care se lucrează în prezent și care în viitor va fi prezentă pe frigiderele Family Hub, este Planificatorul de mese (Meal Planner) care sugerează rețete pentru utilizatori pe baza ingredientelor preferate și a termenului de valabilitate al alimentelor existente în frigider. Funcția de recunoaștere a vocii, care a fost deja introdusă, va fi dezvoltată în continuare, astfel încât frigiderul să poată identifica utilizatorii în mod individual pe baza vocii lor.

Primul frigider pentru utilizarea pe scară largă a fost produs în 1927 de General Electric și a fost numit Monitor-Top. Primele frigidere din România s-au construit în anul 1956 la Uzina de Mașini Electrice București. Purtau denumirea de Pinguin și apoi Fram, funcționau pe sistemul cu absorție și nu aveau termostat.

ID-ul de voce poate fi în curând mult mai important în „relația” cu frigiderul. Multe informații anterioare, cum ar fi calendarul sau vremea trebuiau să fie introduse manual dar, informațiile specifice utilizatorului vor fi introduse direct prin voce. Generațiile viitoare ale Family Hub analizează datele vocale ale fiecărui membru înregistrat al familiei pentru a distinge toți utilizatorii și pentru a le putea identifica individual vocea fiecăruia. Această informație trebuie stocată în nor (cloud) și recuperată atunci când utilizatorul se adresează frigiderului. În acest fel, setările și preferințele utilizatorului curent sunt activate automat.

Gusturile și obiceiurile alimentare sunt diferite. Prin urmare, Family Hub va folosi datele existente privind preferințele individuale ale utilizatorului și starea ingredientelor din frigider pentru a determina sugestiile nutriționale personalizate pentru fiecare membru al familiei.

Family Hub este conceput pentru a stoca informații despre preferințele tuturor membrilor familiei și pentru a urmări durata de valabilitate a produselor alimentare. Utilizatorului însuși i se oferă posibilitatea de a introduce datele de expirare ale produselor în memoria frigiderului prin intermediul aplicației smartphone asociate sau prin intermediul controlului vocal.

Samsung dezvoltă algoritmi care permit frigiderului să folosească aceste informații pentru a crea un meniu variat de rețete adecvate și să le propună utilizatorului în mod personalizat. Tehnologia AI dezvoltată pentru Family Hub analizează datele utilizatorilor pentru a oferi rețete potrivite pentru fiecare membru din familie. Oferta de rețete a frigiderului ar trebui să se adapteze în mod independent fiecărei situații, pentru a oferi rețete sănătoase și pentru a crea un meniu variat pentru întreaga săptămână.

Un exemplu de familie: Mama preferă carnea de vită dar nu îi plac morcovii. Copiilor nu le place somonul dar adoră roșiile și brânza. Pe baza acestor informații, Meal Planner este conceput pentru a dezvolta opțiuni de rețetă care să satisfacă pe toți membrii familiei. Se preferă carnea de vită, roșiile și brânza, se evită somonul și morcovii, iar unele ingrediente au prioritate în funcție de data de expirare.

În viitor, mai multe aparate electrocasnice Samsung vor fi echipate cu tehnologie AI pentru a se potrivi cel mai bine cu stilul de viață al fiecărui utilizator individual.

Samsung Family Hub este cel mai bun exemplu. Este primul frigider care înțelege utilizatorii săi, în beneficiul familiei, pentru optimizarea cheltuielilor alocate pentru alimentație și pentru a îmbogăți viața de zi cu zi.

Stiri

Iată cum arată Galaxy S21 Olympic Edition în viața reală, este drăguț

Modelul Samsung Galaxy S21 Olympic Edition nu este la fel de exclusivist ca predecesorii săi. Adică și noi muritorii de rând, care...

GPU AMD integrat în Exynos 2200 cu 30% mai rapid decât modelul actual

Următorul procesor Samsung Exynos, care va echipa cel mai probabil seria Galaxy S22, va avea un GPU puternic. Fabricat de AMD cu...

Prețurile monitoarelor de jocuri Samsung Odyssey G3, G5 și Odyssey G7

Samsung a lansat de două zile patru noi monitoare de jocuri din seria Odyssey 2021, dar nu a dat informații despre preț...

Cum să conectați căștile sau căștile Bluetooth la ceasurile Galaxy Watch 3

Ceasurile inteligente de astăzi nu sunt doar dispozitive de sănătate, sunt ceasuri extrem de avansate cu multe caracteristici remarcabile. În urmă cu...

Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie

Într-un tweet, gigantul tehnologic și-a confirmat planurile de a debuta practic noua „experiență Galaxy” - alături de o imagine care sugerează că...

Samsung este sponsorul oficial al echipei de e-sports a lui David Beckham

Un studiu recent a arătat că veniturile globale din e-sports pot ajunge la 1,1 miliarde USD până la sfârșitul anului. În acest...

Muncitorii de la Samsung Display în prima grevă din istoria companiei

Reprezentanții sindicatului de la Samsung Display Co. au lansat luni prima lor grevă din istoria companiei. Reprezentanții sindicatului nu au reușit să...