Este Oficial, din 15 iunie FĂRĂ Roaming în Uniunea Europeană!

1866

De peste doi ani, Comisia Europeană a anunțat planurile sale de a pune capăt tarifelor de roaming în Uniunea Europeană.

Astăzi, ultima piesă a puzzle-ului a fost pusă la locul ei în cele din urmă: operatorii au ajuns la un acord, care să permită autoritățiilor să adopte roaming fără costuri suplimentare, în toată Europa, începând cu 15 iunie 2017.

Aducem această știre în primul rând fanilor Samsung (telefoanele Samsung sunt cele mai vândute telefoane din România) și pentru cei care ne urmăresc zilnic.

Dar, suntem siguri că este o știre care va bucura pe toți posesorii de telefoane mobile.

În ultimii ani, deplasarea într-o altă țară din lume, și în Uniunea Europeană mai ales, a reprezentat o problemă uriașă: obligația de a închide telefonul, sau de a plăti taxe de roaming uriașe pentru a continua să utilizăm numărul de telefon.

Roaming este un termen general care se referă la capacitatea unui client cu telefon celular de a face în mod automat și de a primi apeluri. De a trimite și primi date sau de a avea acces la alte servicii, inclusiv serviciile de acasă, atunci când călătorește în afara ariei de acoperire geografică a rețelei, prin folosirea contra cost a unei rețele din locurile unde se află.

În noua eră a smartphone-urilor, Comisia Europeană a decis să pună capăt acestor costuri în țările Uniunii Europene.

În 2016, am beneficiat de prețuri mai mici de roaming, în timp ce începând cu anul 2017 luna iunie, marchează sfârșitul definitiv al roamingului în Uniunea Europeană.

Problema este că trebuia să se ajungă la un acord cu operatorii mai întâi.

Astăzi, Comisia Europeană a anunțat că s-a ajuns la un acord comun în cele din urmă între diferiții operatori europeni de telefonie mobilă.

Începând cu 15 iunie se poate vorbi pe teritoriul Uniunii Europene fără costuri suplimentare între toate țările UE.

Pentru a evita abuzurile, există unele limitări deocamdată. Un smartphone trebuie să fie folosit de persoana care se deplasează sau apelează în celelalte țări din Uniunea Europeană.

VIAPhonAndroid