Tehnologia AMD FidelityFX Super Resolution pe seria Galaxy S24

243
Tehnologia AMB FidelityFX Super Resolution pe seria Galaxy S24
Sursa foto: via phonandroid.com

Samsung va prezenta noi smartphone-uri high-end la începurul anului viitor, seria Galaxy S24, iar acestea ar trebui să fie însoțite de tehnologia AMD moștenită de la PC-urile de gaming. Tehnologia în cauză, AMD FidelityFX Super Resolution, ar putea transforma pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra în mici PC de gaming. Ar fi un lucru uluitor pentru viitorii amatori de jocuri și posesori ai unui model din seria Galaxy S24.

Noile smartphone-uri Samsung Galaxy de ultimă generație sunt printre cele mai așteptate dispozitive în fiecare an. Nici seria Galaxy S24 nu face excepție. Deși cunoaștem deja designul dispozitivelor și o bună parte din fișa lor tehnică, surse media sud-coreene, vin cu noi informații. Potrivit PhonAndroid, care citează AjuNews, Tehnologia AMD FidelityFX Super Resolution, ar trebui să vină cu această nouă generație de telefoane Samsung.

Seria Galaxy S24 va avea AMD FidelityFX Super Resolution

Știm deja că Galaxy S24 ar trebui să fie cu adevărat proiectat pentru gaming datorită unui GPU personalizat cu o frecvență mult mai mare decât pe alte smartphone-uri Android. Dar venirea tehnologiei de la AMD va fi cireașa de pe tort care ar trebui să entuziasmeze jucătorii.

Potrivit AjuNews, Samsung a colaborat cu Qualcomm și AMD pentru a aduce tehnologia AMD FidelityFX Super Resolution pe următoarele modele din seria Galaxy S24. Această tehnologie face posibilă îmbunătățirea calității imaginii și creșterea indirectă a numărului de cadre pe secundă în redare. Este în genul DLSS de la Nvidia. DLSS – Deep learning super sampling, este o tehnologie revoluționară în grafica bazată pe AI care îmbunătățește performanța grafică.

AMD – Advanced Micro Devices, Inc. este o companie multinațională americană, cu sediul în Santa Clara, California. Este al doilea producător de microprocesoare x86 din lume, după Intel. În 2022 AMD a avut un venit net de 1,32 miliarde USD.

Concret, tehnologia AMD redă imaginile la o rezoluție mai mică, apoi folosește un algoritm de scalare spațială pentru a da impresia că jocul rulează la o definiție mai mare. Se deosebește de tehnologia DLSS de la Nvidia prin faptul că este open source. Acest lucru îi permite să poată fi folosită pe mai multe plăci grafice.

Sosirea AMD FidelityFX Super Resolution pe Galaxy S24 ar putea permite Samsung să ruleze jocuri destinate PC-urilor sau consolelor. Acum, rămâne acum de văzut dacă diversele studiouri de jocuri își vor adapta sau nu jocurile pentru smartphone-uri. Indiferent de acest lucru, este deja un pas mare dacă aceste dispozitive mici se vor putea transforma în adevărate PC-uri de gaming de buzunar.