Samsung îți arată cum să aplici o folie de protecție pe Galaxy Z Fold 4

945
Galaxy Fold 4
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Oficial, Samsung va începe să livreze Galaxy Z Fold 4 (și Galaxy Z Flip 4) din această săptămână. Telefonul costă destul de mult, ceea ce îl face un dispozitiv scump pe care ar trebui să-l protejezi cu orice preț. Având în vedere acest lucru, Samsung oferă protecție opțională pentru ecranul exterior, pe care o numește Film de protecție frontală, de fapt o folie de protecție. Disponibil ca achiziție separată, accesoriul vine și cu un aplicator care vă permite să aplicați filmul „fără a lăsa nicio cută sau praf dedesubt”.

Deci, cum să aplici corect folia de protecție a ecranului? Samsung a lansat un videoclip cu durata de peste un minut unde poți vedea pașii de urmat. În clipul video poți vedea unde să plasezi aplicatorul și cum să utilizezi dispozitivul de îndepărtare a prafului pentru a îndepărta praful de pe ecran. Și după ce ai pus folia de protecție pe afișaj, racleta inclusă este folosită pentru a face filmul plat și pentru a ajuta la îndepărtarea unui strat protector care este astfel conceput pentru a fi îndepărtat de pe ecran.

În cutie la Samsung Galaxy Z Fold 4 găsiți telefonul în poziția deschis, așezat cu fața în jos. Are o folie de protecție din plastic înfășurată de jur împrejurul smartphone-ului. Aceasta trebuie îndepărtată înainte de pornirea telefonului, potrivit PhoneArena. Mai aveți acolo o mică broșură, un ejector pentru SIM și un cablu de încărcare USB Tip-C, dar fără ștecher. Nici S Pen sau căști nu aveți în cutia în care este livrat telefonul.

Cum să aplici o folie de protecție pe Galaxy Z Fold 4

Display-ul Dynamic AMOLED 2X cu diagonala de 6,2 inch (15,75 cm), are o sticlă de protecție Corning Gorilla Glass Victus+ și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Aceasta înseamnă că ecranul se reîmprospătează de 120 de ori pe secundă. Rezoluția ecranului este 904 x 2316 cu un raport de aspect de 23,1: 9.

Ecranul intern Dynamic AMOLED 2X pliabil are diagonala de 7,6 inch (19,30 cm), 183,2 cm² (~90,9% raport ecran-corp). Ecranul are o rezoluție de 1.812 x 2.176 (~373 ppi densitate a pixelilor). Luminozitatea maximă este de 1.200 niți (cd/m²). De asemenea, ecranul intern de pe Galaxy Z Fold 4 are o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Nit sau candela / m² este o unitate de măsură a luminanței derivată din SI (International System of Units – Sistemul internațional de Unități). Nit (nt) este un nume non-SI. Termenul nit provine din cuvântul latin nitēre – a străluci.

Rețineți că designul pliabil din interior al lui Galaxy Fold 4 înseamnă că atunci când dispozitivul este închis, afișajul intern are o anumită protecție. Vă sugerăm să cumpărați o husă de protecție care îți va salva scumpul pliabil în caz de posibile căderi. Deși afișajul intern are protecția menționată mai sus atunci când dispozitivul este închis, acesta nu este cazul pentru afișajul de extern. Acesta este mult mai vulnerabil. Nu numai la căderi, dar și la eventuale lovituri când îl aveți în buzunar sau geantă.

Vă sfătuim să copiați și să păstrați link-ul acestei pagini. Dacă cumpărați un Fold 4 vă poate fi de real ajutor atunci când aplicați o folie de protecție pe ecran.