Sfaturi pentru folosirea aplicațiilor pe seria Samsung Galaxy S22

744
Sfaturi pentru folosirea aplicatiile pe seria Samsung Galaxy S22
Sursa Foto: SamMobile.com

O aplicație mobilă este un tip de aplicație software concepută pentru a rula pe un dispozitiv mobil, cum ar fi un smartphone sau o tabletă. Aplicațiile mobile servesc frecvent pentru a oferi utilizatorilor servicii similare cu cele accesate pe computere. Aplicațiile sunt, în general, unități software mici, individuale, cu funcții limitate. Mai jos vă oferim mai multe sfaturi pentru folosirea aplicațiilor pe seria Samsung Galaxy S22.

Toate telefoanele Samsung au o mulțime de aplicații și fiecare aplicație mobilă oferă o funcționalitate izolată și limitată. De exemplu, poate fi un joc, un calculator sau un browser web mobil. Chiar dacă smartphone-urile de astăzi sunt mult mai sofisticate, aplicațiile mobile rămân doar funcționale. Majoritatea aplicațiilor mobile de astăzi sunt construite pentru sisteme precum Android sau iOS. Pentru a spune simplu, nu puteți instala și utiliza o aplicație Android pe iPhone și invers. Noile telefoane Galaxy S22 și Galaxy S22+ și Samsung Galaxy S22 Ultra, sunt pline de aplicații. Aceste sfaturi sunt valabile pentru toate modelele din seria Galaxy S22, chiar dacă unele lucruri se pot aplica puțin diferit.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Sfaturi pentru folosirea aplicațiile pe seria Samsung Galaxy S22

Afișați toate aplicațiile pe ecranul de start. Aceasta este o opțiune populară pentru unii. Dacă doriți să eliminați tava de aplicații, apăsați lung pe ecranul de pornire și atingeți Setări, apoi selectați „Dispunerea ecranului de pornire” și alegeți „Numai ecranul de pornire”.

Adăugați sau eliminați un buton din bara de aplicații. În mod implicit, nu există niciun buton din bara de aplicații și deschideți bara de aplicații cu o glisare. Dacă doriți ca butonul să revină la setările ecranului de pornire ca mai sus și selectați comutatorul „Afișați butonul ecranului aplicațiilor pe ecranul de pornire”.

Glisați pentru a afișa sau ascunde tava de aplicații. La fel ca mai sus, modelele din seria Samsung Galaxy S22 vă permite să vizualizați tava de aplicații cu o glisare în sus. Paginile aplicațiilor în sine derulează apoi la stânga și la dreapta. Dacă doriți să reveniți la pagina de pornire, nu trebuie să apăsați butonul de pornire, puteți doar să glisați din nou în sus și tava de aplicații dispare.

Ordonați alfabetic sau personalizați aplicațiile. În bara de aplicații, apăsați meniul cu trei puncte din Finder (bara de căutare) în dreapta sus, apoi selectați „Sortați din lista drop-in”. Acest lucru vă va oferi opțiunea de a avea ordine alfabetică. Sau selectați „Comanda personalizată” și apoi vă puteți trage aplicațiile în pozițiile dorite.

Creați un dosar pentru bara de aplicații. Puteți avea un dosar pentru mai multe aplicații, indiferent dacă sunteți setat la ordine personalizată sau alfabetică în bara de aplicații. Doar țineți apăsată pictograma unei aplicații și trageți-o peste alta și va fi creat un folder în bara de aplicații. Apoi puteți edita numele și culoarea după cum doriți – la fel cum puteți face pe ecranele de start.

Dezinstalați aplicații și adăugați aplicații pe ecranul de pornire

Lăsați Finder să vă ofere sugestii de aplicații. Când apăsați pe Finder (bara de căutare) din partea de sus a barei de aplicații, veți primi imediat sugestii bazate pe aplicațiile recente pe care le-ați folosit. Dacă nu doriți acest lucru, selectați meniul cu trei puncte unde puteți dezactiva diverse setări: aplicații sugerate, sugestii de căutare, setări sugerate, descărcări și capturi de ecran, istoric de căutare și aplicații ascunse.

Dezinstalați aplicații. Puteți dezinstala direct din pictograma unei aplicații. Doar apăsați lung pe aplicație și un meniu pop-up vă va oferi opțiunea de dezinstalare. Dacă este o aplicație de bază (pe care nu o puteți dezinstala), aceeași opțiune vă va permite să dezactivați o aplicație.

Adăugați aplicații pe ecranul dvs. de pornire. Apăsați lung pe comanda rapidă a aplicației din bara de aplicații. Puteți selecta „adăugați la acasă” din meniul pop-up care apare.

Nu mai adăugați pictograme de aplicații noi pe ecranul de pornire. Intrați în setările ecranului de pornire (apăsați lung pe tapet, apăsați butonul de setări) și veți găsi comutatorul „Adăugați aplicații noi pe ecranul de pornire”. Este dezactivat în mod implicit, dar dacă doriți ca fiecare instalare nouă să apară pe ecranele dvs. de pornire, atunci aceasta va permite acest lucru.

Controlați permisiunile aplicațiilor la seria Samsung Galaxy S22

Schimbați aplicația implicită. Android vă permite să decideți care este aplicația implicită dacă aveți mai multe care vor face același lucru. Accesați Setări -> Aplicații -> Aplicații implicite. Există opțiuni pentru browser, ID apelant/spam, asistent, Acasă, Telefon, SMS și linkuri.

Controlați permisiunile aplicației. Android vă permite să gestionați toate permisiunile pentru fiecare aplicație în mod individual. Accesați Setări -> Aplicații și selectați aplicația dorită, apoi apăsați Permisiuni. Acest lucru vă va permite să activați și să dezactivați permisiunile, astfel încât să puteți dezactiva accesul la locație sau la contacte, de exemplu. Dacă procedați astfel, o aplicație poate avea o funcționalitate limitată sau vă poate solicita în mod continuu permisiunea, deci rețineți acest lucru

Atribuiți permisiuni pentru aplicațiile puțin utilizate. Conform celor scrise mai sus, aplicațiile individuale își vor pierde permisiunile dacă nu sunt utilizate pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru este conceput pentru a elibera spațiu de memorie pe telefon. Dacă știți că aveți o anumită aplicație pe care o utilizați doar de două ori pe an, accesați Setări -> Aplicații, selectați acea aplicație și apăsați Permisiuni. Apoi apăsați comutatorul pentru „Eliminați permisiunile și eliberați spațiu”.