Ochi în ochi cu un tigru – fotografii și filmări cu Galaxy S21 Ultra

282

Odinioară o prezență comună în multe zone din lume, tigrii au devenit, din păcate, o specie pe cale de dispariție. Acum habitatele în care au prosperat cândva și ecosistemele pe care odinioară le dominau, sunt ce în ce în mai mare pericol. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la nevoia presantă de a proteja tigrii, precum și habitatele acestora, Samsung Electronics a făcut echipă cu Discovery și Project CAT (Conserving Acres for Tigers). Astfel a rezultat un documentar numit „Eye to Eye With a Tiger”, filmat folosind smartphone-ul Samsung Galaxy S21 Ultra.

Tigrii sunt principalii prădători ai lanțului lor trofic și joacă un rol cheie în menținerea ecosistemelor sănătoase. Dar din cauza vânătorii ilegale și a distrugerii habitatelor, aceste animale maiestuoase sunt acum amenințate cu pericolul de a dispărea. Ar fi o pierdere care ar putea afecta întregi ecosisteme de pe glob.

Proiectul CAT, (World Wildlife Fund și Discovery), este o inițiativă care promovează conservarea habitatelor naturale ale populațiilor de tigri. Acest proiect susține aproape două milioane și jumătate de hectare de habitat al tigrilor din India, Bhutan și Rusia. Înțelegând importanța misiunii Proiectului CAT, Samsung și-a unit mâinile cu Discovery pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare a acestei inițiative semnificative. Samsung și Discovery au lucrat cu regizori locali pasionați pentru a produce documentarul „Eye to Eye With a Tiger”. Astfel, aceste creaturi uluitoare pot fi văzute de spectatorii din întreaga lume.

Eye to Eye With a Tiger – fotografii cu S21 Ultra

Eye to Eye With a Tiger – Ochi în ochi cu un tigru” a fost filmat în Jaipur, India. În documentar îl urmărim pe fotograful Yashas Narayan în timp ce pornește în călătoria sa pentru a filma cea mai evazivă pisică mare de pe planetă – tigrul. În același timp, Narayan își folosește experiența în urmărirea și fotografiarea tigrilor, cu ajutorul smartphone-ului Samsung Galaxy S21 Ultra. Conform Samsung Newsroom, fotografiile și filmul au fost făcute în sălbăticia Parcului Național Ranthambore din India.

Parcul Național Ranthambore este un parc național din Rajasthan, India, cu o suprafață de 1.334 km². Este numit după cetatea din secolul al X-lea Ranthambhor, declarată Patrimoniu Mondial de UNESCO, care se află în parc.

Documentarul se încheie când echipa întâlnește un tigru sălbatic și îl filmează în toată splendoarea sa folosind Galaxy S21 Ultra. Pe lângă faptul că este o privire fascinantă asupra tigrilor în sălbăticie, „Eye to Eye With a Tiger” prezintă și experiențele camerei lui Galaxy S21 Ultra. Filmul scoate în evidență și lipsa de tigri în sălbăticie și nevoia de a proteja habitatele pe care le ocupă.

Telespectatorii cu ochi de vultur vor observa rapid că, pe parcursul documentarului, Galaxy S21 Ultra al lui Narayan este foarte utilă pentru a surprinde nu numai frumusețea tigrilor pe care echipa reușește să-i întâlnească, ci și a celorlalte animale sălbatice pe care le întâlnesc.

Samsung Galaxy S21 Ultra este un smartphone capabil să înregistreze videoclipuri de înaltă calitate. Dovada este documentarul „Eye to Eye With a Tiger”. Mai mult, smartphone-ul este și instrumentul perfect pentru a surprinde acele momente speciale din viața de zi cu zi – la calitate superioară.

Sfaturi pentru fotografii incredibile cu Samsung Galaxy S21 Ultra

Aruncați o privire la câteva dintre cele mai importante sfaturi pentru fotografiere, așa cum sunt prezentate în filmul „Ochi în ochi cu un tigru” de mai jos.

  • Aduceți subiecții îndepărtați chiar în fața ochilor: Zoom tele dual și Zoom spațial. Cu funcția de zoom a lui Galaxy S21 Ultra, puteți mări subiectul pentru a obține fotografii în prim-plan fie de 3x, 10x sau chiar 100x. Acest lucru înseamnă că nu veți rata niciun detaliu chiar și atunci când fotografiați obiecte aflate la distanță.
  • Nu ratați niciun moment când înregistrați: 8K Video Snap. Datorită funcției 8K Video Snap a lui S21 Ultra, vă puteți asigura că acel moment de neratat pe care îl înregistrați este surprins atât în ​​filmul video, cât și în fotografii. În timpul înregistrării, 8K Video Snap vă permite să surprindeți scena din fața dvs. atât în ​​format video, cât și în format foto de ultra-înaltă definiție.
  • Reglați fiecare detaliu în Modul Pro. Camera lui Galaxy S21 Ultra vine cu o funcție extraordinară: Modul Pro. Acesta îi ajută pe amatori de fotografii să realizeze fotografii de înaltă calitate. Modul Pro vă permite să calibrați manual viteza obturatorului, contrastul, saturația, valoarea ISO și multe altele. Astfel puteți face fotografii la nivel aproape profesional, totul fără a fi nevoie de alte echipamente.
  • Înregistrați videoclipuri de calitate la fel ca profesioniștii – doar cu un smartphone: modul video profesional. Galaxy S21 Ultra nu numai că oferă un mod Pro celor pasionați de fotografii, ci și funcția Pro Video. Pro Video vă permite să ajustați rezoluția camerei la un 8K uimitor, precum și să gestionați focalizarea camerei pe subiectul dorit atunci când fotografiați.