Funcția de apnee în somn aprobată pentru ceasurile Samsung

172
Detectarea apneei in somn aprobata de FDA
Sursa foto: via techcrunch.com

Samsung a anunțat că ceasurile sale Galaxy Watch au primit aprobarea FDA pentru detectarea apneei în somn. Mișcarea este una mare pentru categoria ceasurilor inteligente, unde sănătatea și fitness-ul cuprind acum majoritatea funcțiilor noi. În ultimii câțiva ani, industria purtabilă s-a concentrat pe monitorizarea inimii și pe detectarea oxigenului din sânge. Funcția de apnee în somn este ultima funcție foarte importantă care ajunge pe ceasurile inteligente.

Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud și-a dat aprobarea în toamna trecută pentru utilizarea dispozitivelor portabile pentru a detecta întreruperile respiratorii care sunt asociate în mod obișnuit cu tulburarea de somn. Actualizarea pentru ceasurile Samsung va fi lansată mai întâi acolo, potrivit Techcrunch. Noua funcție va fi disponibilă prin Samsung Health Monitor.

Aplicația Samsung Health Monitor necesită un Galaxy Watch Active 2 sau Watch 3 pe cel mai recent software (Tizen 4.0. 0.8 sau o versiune ulterioară). Este disponibilă și pe seria Galaxy Watch 4, seria Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 6 asociate cu un telefon Galaxy care rulează Android 7 (Nougat) sau o versiune ulterioară.

Funcția de detectare a apneei în somn va fi disponibilă prin aplicația Samsung Health Monitor. Apneea în somn este o „tulburare de somn potențial gravă în care respirația se oprește și începe în mod repetat”. Samsung spune că această funcție este destinată celor cu vârsta peste 22 de ani care nu au fost diagnosticați cu apnee în somn.

Apneea obstructivă în somn este o problemă larg răspândită la nivel mondial. De exemplu numai în SUA aproximativ 39 de milioane de americani trăind cu această afecțiune, potrivit Consiliului Național pentru Îmbătrânire. La nivel global, acest număr se extinde la 936 de milioane – o cifră uriașă pentru o afecțiune potențial mortală. Cel mai rău, majoritatea oamenilor care au aceasta nu au fost diagnosticați. Academia Americană de Medicină a Somnului estimează această cifră la 80% dintre cei afectați. Urmărirea apneei în somn va fi disponibilă prin aplicația Samsung Health Monitor în SUA înainte de sfârșitul acestui an.

Samsung Health Monitor are diverse funcții pentru a vă ajuta să vă gestionați sănătatea. Deoarece aplicația vă permite să înregistrați automat multe activități, crearea unui stil de viață sănătos este mai ușoară și mai simplă ca niciodată.

Utilizatorii vor trebui să doarmă cu Samsung Galaxy Watch pornit și să-și monitorizeze somnul de două ori (pentru o perioadă de cel puțin patru ore fiecare) într-o perioadă de 10 zile pentru a utiliza funcția. Un Galaxy Watch poate monitoriza nivelurile de oxigen din sânge ale purtătorului pe tot parcursul nopții pentru a vedea dacă acestea scad. Acesta este un semn comun al apneei în somn și al altor tulburări de somn.

Apneea obstructivă în somn poate crește probabilitatea dezvoltării unor afecțiuni conexe. De exemplu, diabet de tip 2, insuficiență cardiacă și renală, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral, printre altele.