Funcția Samsung 3D Map View bazată pe SmartThings și AI lansată

58
Samsung 3D Map View
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat înainte de weekend că a lansat funcția 3D Map View, care a fost prezentată pentru prima dată la CES 2024. Samsung 3D Map View este acum disponibilă în toate țările cu acces SmartThings. Funcția se aplică televizoarelor și electrocasnicelor pentru a face controlul casei inteligente mult mai ușor și extinde aria de serviciu la nivel mondial, întărind experiențele SmartThings.

Funcția Samsung 3D Map View bazată pe SmartThings și AI simplifică gestionarea locuinței transformând planurile reale ale casei în imagini virtuale în aplicația SmartThings. Utilizatorii își pot vedea clar dispozitivele și pot ajusta în mod convenabil iluminarea, temperatura, calitatea aerului și consumul de energie în orice moment și loc.

Map View abordează provocarea de a gestiona numărul tot mai mare de dispozitive conectate în fiecare casă din întreaga lume și ușurează gestionarea casei inteligente, eliminând nevoia de a găsi fiecare dispozitiv separat înainte de a-l folosi. Le arată utilizatorilor întreaga casă dintr-o privire și se actualizează în timp real când conectate mai multe dispozitive, potrivit SamsungNewsroom.

Versiunea anterioară a Map View a fost un model 2D. Această versiune a funcționat numai pentru casele în care era furnizat planul de etaj. Cu toate acestea, Samsung 3D Map View profită de IA spațială în dispozitivele Samsung. De exemplu, de aspiratorul Bespoke Jet Bot care folosește senzori LiDAR în pentru a măsura și a mapa cu precizie aspectul unei case.

LiDAR – Light Detection and Ranging – Detectarea și măsurarea luminii. LiDAR utilizează lumina sub forma unui laser pulsat pentru a măsura distanțe. Lidar folosește lumină ultravioletă, vizibilă sau infraroșie pentru imaginea obiectelor.

3D Map View are o funcție de filtru pentru a permite monitorizarea și controlul mai eficient al dispozitivelor necesare. Acesta își propune să ofere un serviciu inteligent, mai ușor de utilizat prin utilizarea caracteristicilor AI până la sfârșitul anului.

Vizualizarea hărții este disponibilă prin aplicația SmartThings pe dispozitivele mobile Android și iOS, precum și pe televizoare. Pentru dispozitive mobile este necesar minim Android OS 9.0 cu mai mult de 6GB RAM / iOS 15 cu minim 6GB RAM. Pentru televizoare este nevoie de Samsung Smart TV lansate după 2024. Comenzile pentru această funcție vor fi disponibile și prin frigiderele Family Hub  în prima jumătate a anului.

Inițial, Map View a fost lansat anul trecut în Coreea și Statele Unite. Dar acum, poate fi folosit în toate țările cu acces la aplicația SmartThings. Samsung colaborează în prezent cu diferite companii de construcții pentru a extinde Map View dincolo de case. Astfel Samsung 3D Map View va fi disponibil la apartamente și spații de birouri. Compania își propune să ajute la crearea de medii inteligente pentru clienții din întreaga lume prin adăugarea de funcționalități. Acestea includ o experiență de utilizator optimizată pentru ecrane mari și Quick Control, care permite utilizatorilor să acceseze cu ușurință funcțiile cheie.