Funcții de zoom incredibile pe Galaxy S24 Ultra cu ISOCELL Zoom Anyplace

137
Galaxy S24 Ultra cu ISOCELL Zoom Anyplace
Sursa foto: via tomsguide.com

Zvonurile despre seria Galaxy S24, așteptată să fie lansată în ianuarie, sunt la cele mai mari cote, dar momentan nimic nu a fost confirmat de Samsung. Ce este sigur, procesorul recent lansat de Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3, va fi la bordul viitoarei serii S24, iar Galaxy S24 Ultra va avea acest cip la nivel global. Dar, tot mai apar și noutăți concrete, Samsung mai dă din casă din când în când.

Recent am aflat că „ISOCELL Zoom Anyplace” pentru camera de 200 megapixeli va fi inclus pe Samsung Galaxy S24 Ultra. Chiar dacă Samsung nu a confirmat ce dispozitive vor primi ISOCELL Zoom Anyplace, doar un singur model din seria Galaxy S24 va avea o cameră de 200 MP. Deci, ar fi o surpriză uriașă dacă S24 Ultra nu ar fi lansat cu aceste noi caracteristici ale camerei. Mai ales că Samsung notează că ISOCELL Zoom Anyplace este îmbunătățit de motorul AI din Snapdragon 8 Gen 3.

ISOCELL Zoom Anyplace aduce o grămadă de funcții diferite camerei foto de 200 MP. Prima dintre ele fiind urmărirea bazată pe AI pentru înregistrările video, care vă ajută să urmăriți subiectul ales în orice moment. În acest fel, nu trebuie să vă mișcați telefonul încercând să țineți în cadru subiectul filmat.

Samsung Galaxy S24 Ultra cu ISOCELL Zoom Anyplace

Noua tehnologie este capabilă să filmeze un videoclip cu unghi întreg, în timp ce faceți simultan și o fotografie mărită. Ideea fiind că puteți filma conținut într-o mulțime de moduri diferite și puteți decide ce arată mai bine pentru a fotografia, potrivit TomsGuide. Interesant este că ISOCELL Zoom Anyplace permite camerei să mențină o rezoluție de până la 4K. Mărirea sau micșorarea anterioară la mijlocul videoclipului ar cauza o scădere a calității – ceea ce nu este ideal. Aici, totuși, totul rămâne la fel, indiferent cât de mult vreți să măriți.

Sony XPeria XZ2, XZ2 Premium, Sony XZ3 și Sony XZ2 Compact au fost primele telefoane din lume care au putut înregistra 4K HDR. Galaxy S9 și Galaxy S9+ au fost primele telefoane Samsung care au putut filma la 4K@60 sau 30fps.

Alături de ISOCELL Zoom Anyplace, Samsung aduce pe cameră „captură de imagini remosaic AI end-to-end (E2E AI Remosaic).” Aparent, acest lucru schimbă datele de ieșire din secvențial în paralel. Aceste cuvinte pot să nu însemne mare lucru în sine. Samsung spune că acest lucru îmbunătățește calitatea imaginii prin reducerea pierderi de date induse de latență — oferind „detalii și culori mai bogate” în procesul de fotografiere.

Se spune că procesarea paralelă reduce timpul de procesare, captând imagini de până la 2 ori mai rapid decât înainte. Samsung nu specifică beneficiile, dar obținerea unei fotografii mai rapid, chiar dacă diferența este de fracțiuni de secundă, înseamnă că sunt mai puține șanse ca subiectul să se miște și să încurce totul când fotografiați.

Va trebui să așteptăm evenimentul Galaxy Unpacked din ianuarie pentru a afla exact ce poate camera lui Galaxy S24 Ultra. Zvonurile recente au indicat o lansare la mijlocul lunii ianuarie, așa că mai avem câteva luni până atunci.