Samsung va îmbunătăți funcțiile Galaxy AI pentru Galaxy Z Fold 6

173
Samsung va imbunatati caracteristicile Galaxy AI pentru Fold 6
Sursa foto: google.com

Inteligența artificială face furori în lumea mobilă după ce Samsung a lansat seria Galaxy S24 cu Galaxy AI. Acum această platformă AI a ajuns pe multe telefoane emblematice și va ajunge pe și mai multe în scurt timp. În urma succesului, ca vânzări, al seriei Galaxy S24, Samsung are în vedere dotarea telefoanele viitoare cu mai multe funcții care se bazează pe inteligența artificială. În acest fel compania va îmbunătăți caracteristicile Galaxy AI pe viitoarele sale pliabile Fold 6 și Flip 6.

Samsung va include cel mai probabil toate caracteristicile Galaxy AI din seria Galaxy S24 pe Fold 6 și Flip 6. Acest lucru pare doar logic, deoarece chiar și modelele mai vechi și mai puțin costisitoare au primit o din această funcționalitate Galaxy AI cu actualizarea One UI 6.1. Cu toate acestea, pe la colțuri se vorbește că viitoarele pliabile vor veni cu mai multe capabilități AI.

Calacteristicile Galaxy Ai care vor ajunge pe Galaxy Z Fold 6

Rezumate personalizate – Personalized Summaries. Recent ChosunBiz, un site media sud-coreean, a dezvăluit o cerere de brevet Samsung despre un instrument de rezumat al textului mai puternic în comparație cu ceea ce oferă Galaxy AI în acest moment. Diferența cu această versiune actualizată este că utilizatorul va putea spune AI dacă dorește ca rezumatul să aibă un ton neutru, unul negativ sau unul pozitiv. Utilizatorii vor putea combina aceste direcții de tonalitate alături de lungime, de asemenea. De exemplu, ați putea cere Galaxy AI să vă ofere un rezumat într-un stil „lung și negativ” sau „scurt și un ton neutru”.

PhoneArena este un site fondat în 2001 și are sediul la Varna, Bulgaria. Este unul din cele mai mari site-uri web dedicate telefoanelor mobile. Are și redactori români. PhoneArena are peste 5 milioane de cititori lunar în Statele Unite.

Dar brevetul descrie un nivel și mai impresionant de personalizare cu această caracteristică. Potrivit PhoneArena, rezumatele pot fi personalizate în funcție de preferințele utilizatorului, nivelul de cunoștințe și chiar înclinația politică a acestuia. Se pare că acest lucru ar fi realizat prin accesul la datele din istoricul utilizatorului pe toate dispozitivele Galaxy folosite.

Traducere live – Live translate. Live Translate este o funcție de traducere în timp real pentru apeluri telefonice. Este diferită de capabilitățile Google de traducere text și audio. Spre deosebire de sistemul Google, care se concentrează pe text și audio din conținut video, caracteristica Samsung oferă traducere live în timpul conversațiilor telefonice, deși cu o ușoară întârziere din cauza cerințelor de procesare.

Traducerea are loc pe dispozitivul propriu-zis, asigurând confidențialitatea datelor. Suportând în prezent 13 limbi și 17 dialecte, Samsung poate adăuga mai multe, în funcție de recepția caracteristicii Live Translate. Această inovație prezintă un potențial avantaj pentru întreprinderi, oferind o comunicare sigură peste barierele lingvistice

Alte caracteristici Galaxy AI

Asistență prin chat – Chat Assist. Chat Assist este similar cu Live Translate, dar funcționează cu traducerea textului pentru limbi străine, o caracteristică familiară pentru utilizatori. Partea mai specială aici este Tone Tweak, care folosește AI pentru a compune mesaje, ajutându-vă cu tonul. Puteți folosi Chat Assist pentru a vă schimba mesajul și a cere AI să-l facă mai casual, mai formal sau orice doriți.

Interpret – Interpreter. Un alt instrument de traducere care este destinat să fie folosit atunci când ești lângă cineva care nu vorbește limba ta (și tu nu o vorbești pe a lui). Împarte ecranul în două părți egale și ambele părți primesc o transcriere a ceea ce spune cealaltă într-o limbă pe care o pot înțelege.

Un detaliu foarte îngrijit este că există un buton pentru a face jumătatea de sus să fie în direcția opusă, în cazul în care stați unul în fața celuilalt.

Asistență pentru transcriere – Transcript Assist. Această caracteristică permite utilizatorilor să înregistreze audio și să primească transcrieri în timp real. În plus, Galaxy AI îmbunătățește funcționalitatea oferind două funcții suplimentare. Acestea sunt generarea de rezumate din transcrierile înregistrărilor vocale în format marcator și îmbunătățirea acurateței etichetei difuzorului în aplicația Notes.

Galaxy Z Fold 6 va primi și Note Assist in Samsung Notes actualizat

Notă Asistență în Samsung Notes – Note Assist in Samsung Notes. Galaxy AI poate oferi șabloane preexistente bazate pe nevoile tale recurente, cum ar fi listele de cumpărături. AI monitorizează modelele de utilizare și sugerează șabloane relevante, sporind eficiența în organizarea notelor. În plus, aceste șabloane vin cu coperți personalizate cu rezumate și pictograme.

De asemenea, Galaxy AI reordonează și rafinează notele pentru a le face mai organizate. De exemplu, dacă ați uitat să adăugați marcatori și ați notat pur și simplu o grămadă de text, aplicația Samsung Notes vă va aranja.

Încercuiți pentru a căuta – Circle to Search. Aceasta este o caracteristică care vă permite să căutați online orice obiect care apare pe ecran, indiferent dacă este într-un videoclip sau într-o fotografie. De asemenea, în timp ce Samsung l-a numit „Circle to Search”, puteți, de asemenea, să mâzgăliți sau să atingeți elementele pe care doriți să le căutați.

Asistent de comunicare hands-free pe drum – Hands-free communication assistant on the road. Această caracteristică permite utilizatorilor să primească rezumate text în mod audibil, fără a fi nevoie să arunce o privire asupra telefonului sau a ecranului mașinii. În plus, asistentul oferă acțiuni sugerate. De exemplu permite utilizatorilor să aleagă dintr-o listă și AI va gestiona mesajele text în timp ce se concentrează pe condus.

Nu va lipsi nici Instant Slow-Mo pe Galaxy Z Fold 6

Caracteristici Galaxy AI pentru cameră:

  • Editare foto AI este editare bazată pe inteligență artificială. Utilizatorii au opțiunea de a ajusta manual fotografiile pentru a elimina neclaritatea, reflexiile sau pentru a îmbunătăți claritatea, pe lângă sugestiile automate.
  • Editare generativă permite tăierea nedistructivă, eliminarea obiectelor și rearanjarea elementelor din fotografii.
  • AI Zoom va îmbunătăți calitatea imaginii fotografiilor și videoclipurilor care au fost realizate prin mărirea digitală, în loc să utilizeze zoom-ul optic al unei camere teleobiective dedicate.
  • Instant Slow-Mo poate transforma un videoclip obișnuit într-unul cu încetinitorul creând cadre suplimentare. Acestea fiind spuse, această caracteristică poate fi destul de șocante și un pic de truc de cele mai multe ori.

Până acum a existat o singură funcție nouă AI despre care se sugerează că va veni cu Galaxy Z Fold 6. Cu toate acestea, rezumatele personalizate sună destul de impresionant și credem că nivelul de personalizare AI pe care Samsung îl oferă utilizatorilor săi ar putea crește și mai mult, răspândind și ridicând unele dintre celelalte funcții AI, în special cele bazate pe text.

De asemenea, ne așteptăm (și sperăm) că Samsung va avea un mod creativ de a combina inteligența artificială și ecranul pliabil mare al lui Galaxy Z Fold 6. Ne așteptăm ca Samsung să anunțe Fold 6 și Flip 6 în iulie, așa că mai avem ceva de așteptat.