Un alt smartphone Samsung Galaxy A, A21, cu chipset MediaTek

700
Sursa Foto: sammobile.com

După Samsung Galaxy A31 un alt smartphone din categoria mid-range Galaxy A va veni cu un procesor MediaTek. Este vorba despre Samsung Galaxy A21 care a fost recent depistat și în baza de date Geekbench. Viitorul smartphone Samsung va avea un procesor MediaTek Helio P35 împerecheat cu 3GB RAM.

Samsung Galaxy A21 a fost listat pe site-ul de referință Geekbench cu numărul de model SM-A215U. Galaxy A21 este succesorul Samsung Galaxy A20 lansat anul trecut. În ceea ce privește performanța, A21 a obținut un scor de 782 de puncte la testarea single-core iar la testul cu mai multe nuclee a obținut 3.996 de puncte.

Memorie RAM de 3GB pe Samsung Galaxy A21

Se pare că Samsung abandonează treptat procesoarele Exynos și Qualcomm în favoarea celor produse de MediaTek, cel puțin în smartphone-urile cu buget redus. Chipsetul Helio P35 a fost construit de TSMC cu o tehnologie de fabricație FinFET de 12nm. Helio P35 este un procesor octa-core, are un număr de opt nuclee de procesor ARM Cortex-A53 într-un singur cluster. Procesorul este de 2,3 GHz iar CPU-ul este asociat cu un cip grafic IMG PowerVR GE8320 de 680MHz.

Chipsetul MediaTek Helio P35 acceptă maximum 6GB RAM. Conform SamMobile, nu sunt informații că Samsung Galaxy A21 va avea mai mult de 3GB. Este posibil ca gigantul tech să ofere la vânzare și o variantă cu 4GB de memorie RAM pentru a se potrivi cu Samsung Galaxy A20s, lansat tot anul trecut.

One UI Core este o versiune mai ușoară, care necesită mai puțină stocare și are mai puține caracteristici. Nu sunt prezente toate funcțiile suplimentare care vin cu modelele superioare. Este de fapt interfața One UI dar mai simplificată.

În mod surprinzător, Samsung Galaxy A21 rulează software-ul Android 10 din cutie, probabil cu Samsung One UI Core 2.0. Nu va oferi experiența completă ca interfața Samsung One UI 2.0 / 2.1 găsită pe telefoanele-pilot gen seria Galaxy S20, dar UI-ul arată la fel în general, cu excepția câtorva funcții care lipsesc.

Conform informațiilor anterioare, care pot fi sau nu exacte, Samsung Galaxy A21 ar putea trece, de asemenea, de la un afișaj Infinity-V (pe A20) la unul Infinity-O cu un decupaj circular la un colț. Ar putea avea și un scaner de amprente pe spate și patru camere principale. Originalul Samsung Galaxy A20 a fost introdus în martie 2019, așa că există șansa ca despachetarea oficială a acestui de către Samsung să fie foarte aproape.