Noua serie Samsung Galaxy A poate veni ca A10, A30, A50, A70 și A90

1007

Se pare că Samsung ar putea schimba ceea ce momentan se numește seria premium Galaxy A, începând de anul viitor. Compania sud-coreeană a depus cerere pentru noi mărci comerciale în Coreea de Sud la KIPRIS și în Uniunea Europeană la EUIPO, ceea ce sugerează că noile modele din seria Galaxy A ar putea fi numite Galaxy A10, A30, A50, A70 și A90.

Noile nume ale dispozitivelor oferă un indiciu despre direcția în care se îndreaptă denumirile companiei Samsung în viitor. Galaxy Note 9 și Galaxy S9 marchează sfârșitul numerelor cu o singură cifră din denumirea telefoanelor Samsung astfel încât compania sud-coreeană ar putea să introducă un nou mod de numerotare a dispozitivelor sale, odată lansat primul său smartphone pilot din 2019 – Galaxy S10.

Compania a înregistrat ca nume de mărci comerciale pe Samsung A10, A30, A50, A70 și A90, în plus față de înregistrarea mărcii Samsung E-FOTA în Uniunea Europeană. Numele de mai sus vor fi folosite pentru „smartphone-uri; telefoane mobile; tablete computere„, potrivit documentelor depuse la cererea de solicitare pentru numele de marcă. Compania a înregistrat, de asemenea, numele de marcă Galaxy A30 și Galaxy A50 în Coreea de Sud. Marca E-FOTA (Enterprise-Firmware Over The Air) este pentru altceva. Este o metodă de actualizare Firmware Over The Air pentru Samsung Knox.

Acest lucru sugerează că telefoanele care vor urma după Samsung Galaxy A6 și Galaxy A8 nu vor mai fi numite așa cum ne-am aștepta în mod normal să fie. Samsung poate alege una dintre denumirile recent rezervate din lista Galaxy A10, A30, A50, A70 și A90 pentru aceste dispozitive.

EUIPO, înființată în 1994, este Agenția Uniunii Europene responsabilă cu înregistrarea mărcilor în UE. Are sediul în Spania la Alicante. EUIPO are un consiliu de administrație și un comitet bugetar, fiecare compus din câte un reprezentant din fiecare stat membru al UE, doi reprezentanți ai Comisiei Europene și un reprezentant din partea Parlamentului European.

Acest sistem nou de numerotare ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru întreaga gamă a companiei high-tech. Există posibilitatea ca să nu mai primim un Galaxy S11, ci un Galaxy S20. Strategia ar fi similară cu cea a companiei Huawei, care utilizează, de asemenea, multipli de zece pentru a numi câteva dintre smartphone-urile sale emblematice.

Este relevant să menționăm aici că acest lucru este doar o speculație în acest moment. Vom vedea ce hotărăște compania Samsung în momentul lansării viitoarelor smartphone-uri care vor depăși numărul zece din denumirea completă a telefonului.