Seria Galaxy A de anul viitor va primi Samsung Knox Vault

304
Samsung Knox Vault 1
Sursî foto: Pocketnow

Platforma Samsung Knox Vault a companiei Samsung securizează produsele companiei, inclusiv dispozitivele sale mobile. Platforma continuă să fie îmbunătățită cu noi capabilități care sporesc și mai mult siguranța și securitatea dispozitivelor Samsung. O soluție importantă de securitate bazată pe hardware, care a fost introdusă pentru prima dată în urmă cu câțiva ani, este acum extinsă la telefoanele Samsung de gamă medie.

Compania a confirmat la Samsung Developers Conference 2023 din San Francisco că Samsung Knox Vault va fi extins la noi dispozitive Galaxy A care rulează One UI 6.0 sau viitoarele interfețe, în 2024. Aceasta va fi prima dată când Knox Vault va fi disponibil pe telefoanele de gama medie Galaxy A, potrivit SamMobile.

Samsung Knox Vault este o soluție de securitate inviolabilă

Samsung Knox Vault a fost lansat cu seria Galaxy S21 în urmă cu doi ani. Este o soluție bazată pe hardware care rulează independent de procesor sau de sistemul de operare. Knox Vault a fost proiectat ca un subsistem izolat și inviolabil, cu propriul procesor, memorie și stocare sigură nevolatilă.

Samsung Knox Vault stochează date foarte sensibile, cum ar fi parolele Android Keystore cu suport hardware, parola de atestare Samsung, date biometrice, cum ar fi amprentele digitale pe care le utilizați pentru a debloca dispozitivul și multe altele. Deoarece funcționează complet independent, codul care rulează pe procesorul Knox Vault este foarte izolat de atacurile care utilizează resurse partajate. Aceasta înseamnă că Samsung Knox Vault poate continua să vă protejeze datele sensibile chiar dacă procesorul complet compromis.

Numele Samsung Knox vine de la Fort Knox din SUA, considerat cea mai sigură locație din SUA. Fort Knox este o bază a US Army situată în Kentucky. Franklin D. Roosevelt a fost singurul președinte al SUA care a intrat vreodată în Fort Knox.

Sistemul de securitate Samsung a fost până acum disponibil doar pe telefoanele emblematice din seria Galaxy S, Flip și Fold. Seriile Galaxy Tab S8 și Galaxy Tab S9 au și ele Samsung Knox Vault. Acum, gigantul sud-coreean a confirmat că Knox Vault va fi extins la mai multe dispozitive, inclusiv la anumite dispozitive din seria Galaxy A care vin cu One UI 6.0 din cutie anul viitor. Și televizoarele Samsung Neo QLED 8K vor primi Knox Vault în acest an.

Modul cum Samsung a anunțat acest lucru sugerează că Knox Vault s-ar putea să nu ajungă în întreaga serie Galaxy A 2024. Dar, în același timp lasă și o portiță deschisă ca Samsung să aducă această caracteristică de securitate și pe alte serii în viitor.