Posibil și seria Galaxy A să primească trei actualizări de software

653
Sursa Foto: SamMobile.com

Promisiunea Samsung de trei ani de actualizări ale sistemului de operare Android ar putea de fapt să se extindă dincolo de seria emblematică a portofoliului său, conform unor informații recent apărute. Mai multe smartphone-uri din seria Galaxy A ar putea primi și ele 3 ani de actualizări ale sistemului de operare.

Au existat multe speculații în această privință de la evenimentul Galaxy Unpacked din 5 august în care Samsung și-a asumat un angajament poate surprinzător în privința suportului pentru software mobil de trei ani. În următoarele câteva zile, a devenit clar că acest lucru va fi aplicat numai dispozitivelor high-end.

Trei actualizări majore și pentru seria Galaxy A

Dar Samsung a revenit acum pentru a lămuri confuzia creată în jurul acestui anunț privind noua politică de actualizare. Mai precis, un oficial Samsung, reprezentant al clienților din țara sa de origine, Coreea de Sud, a declarat recent că perioada de trei ani se poate aplica și pentru unele smartphone-uri din seria Galaxy A. Conform SamMobile, cel mai probabil acest lucru se va întâmpla inițial pentru telefoanele Galaxy A din partea superioară a gamei.

Comentariul reprezentantului Samsung Members a venit ca răspuns la o întrebare pusă de un client. De asemenea, a fost dezvăluit faptul că Samsung este încă în procesul de determinare care dispozitive din portofoliul său mobil vast ar fi fezabile pentru a fi incluse în aceste actualizări. În prezent nu se știe cât timp poate dura acest proces Samsung. Același oficial al companiei a declarat că utilizatorii de Galaxy A vor fi notificați despre rezultat prin intermediul aplicației Membrii Samsung. Se presupune că acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul acestui an.

Samsung Members este o comunitate de profesioniști Galaxy care oferă sprijin, feedback și analiză despre telefoanele Samsung. Oferă sfaturi pentru folosirea unei aplicații, informații și cele mai recente știri despre produse. În Statele Unite aplicația se numește Samsung+.

Astfel dacă deții un smartphone Galaxy lansat la începutul anului 2019 sunt șanse de o actualizare la Android 12. Astfel un Galaxy A50, Galaxy A70 lansate la începutul anului 2019 poate primi Android 12. Pentru Galaxy A41, Galaxy A51 sau Galaxy A71 actualizarea la Android 12 este aproape sigură. Samsung a anunțat recent One UI 3.0 beta pentru seria S20, care începe oficial tranziția Android 11 din acest an.