Samsung Galaxy A01 un telefon entry-level în drum spre SUA

645
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung este producătorul mondial numărul unu de smartphone-uri și acestea se găsesc peste tot în lume. Numai că, o perioadă de timp clienții din America de Nord, în special din Statele Unite, nu au avut posibilitatea de a cumpăra smartphone-uri din gama medie Galaxy A de la Samsung. Acum, certificările Federal Communications Commission (FCC) au dezvăluit că Samsung Galaxy A01 este în drum și către Statele Unite.

Începând din anul 2018 au început să apară unele smartphone-uri din gama mid-range și în SUA. Atunci a fost lansat Samsung Galaxy A6 (2018), iar în 2019, au mai fost lansate și alte câteva telefoane din seria Galaxy A. Anul acesta lucrurile se vor schimba și mai mult, au fost informații despre lansarea lui Samsung Galaxy A51, Galaxy A71 și Galaxy A90. Este în discuție și lansarea de variante 5G ale acestor trei smartphone-uri în Statele Unite. Samsung Galaxy A01 va fi, cel puțin momentan, cel mai mic model Galaxy A ce va fi lansat în SUA.

Samsung Galaxy A01 va fi vândut de Verizon și T-Mobile în SUA

FCC a certificat două modele de Galaxy A01. Unul este cu numărul de model SM-A015V, probabil modelul blocat în rețea de către Verizon. Celălalt este SM-A015T1 pentru MetroPCS, o marca pre-plătită T-Mobile. Metro a fost a cincea cea mai mare rețea de telecomunicații mobile din SUA, din 2013 a fost cumpărată de T-Mobile.

Samsung Galaxy A01 va fi probabil vândut și de alți operatori de telefonie mobilă din SUA, deși în acest moment au fost identificate doar variantele Verizon și MetroPCS. Momentan Samsung dezvoltă firmware-ul doar pentru varianta Verizon, dar nu și pentru varianta MetroPCS. În acest fel compania Verizon ar putea fi primul operator american care va vinde acest smartphone Samsung.

T-Mobile are sediul în Bonn, Germania și este o filială a Deutsche Telekom. Este a patra cea mai mare multinațională din lume. T-Mobile este a treia cea mai mare rețea de telecomunicații wireless din SUA după AT&T și Verizon Wireless.

În ceea ce privește caracteristicile și specificațiile, Galaxy A01 este mai degrabă similar cu Samsung Galaxy A10e. Acest smartphone este cel mai accesibil telefon din seria Galaxy A disponibil în SUA acum. Conform informațiilor, are succes acolo și un urmaș al său ceva normal. Galaxy 10e are un ecran HD+ Infinity-V de 5,7 inch, un procesor Exynos 7884 Octa-core, 2GB de memorie RAM și 16/32GB spațiu de stocare extensibil. Smartphone-ul A10e are o configurație duală la spate cu două camere foto de 13 și 2MP de adâncime. Frontal telefonul Samsung are o cameră de 5MP și o baterie mai mult decât onorabilă, 3.000 mAh.

Nu știm când și la ce preț va fi disponibil Galaxy A01 în Statele Unite. Predecesorul său are un preț de 150 – 200$ în funcție de memorie și operatorul de telefonie. Presupunem un preț apropiat, poate puțin mai mare și specificații îmbunătățite.