Galaxy A32 are acum o opțiune 4G, modificări față de varianta 5G

810
Samsung Galaxy A32 4G
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

În ianuarie Samsung a dezvăluit cel mai ieftin model 5G, Galaxy A32 5G, care se așteaptă să fie lansat în curând în mai multe țări. Cu toate acestea, compania pregătește și o versiune non-5G, care a fost oficializată acum pe site-ul Samsung. Sunt acolo multe specificații interesante.

Galaxy A32 5G se vinde cu aproximativ 280 de euro pe anumite piețe europene. Dar acest model fără suportul 5G, Galaxy A32 4G ar trebui să fie și mai ieftin. Nu știm care va fi prețul pentru modelul LTE, dar noul model merită puțină atenție din partea noastră. Și este posibil chiar să intereseze mulți utilizatori mai ales din țările unde implementarea rețelelor 5G este încă departe.

Ecran mai mic și camere diferite pe Galaxy A32 4G

Noua variantă diferă de Galaxy A32 5G în câteva moduri, pe lângă lipsa suportului 5G. Telefonul este puțin mai mic, cu un ecran AMOLED de 6,4 inch (16,26 cm), în loc de 6,5 inch pe telefonul 5G. Opțiunile de stocare și RAM par a fi identice, dar există totuși o excepție. Modelul 4G va avea o variantă cu 64GB, în timp ce telefonul 5G va fi vândut doar cu 128GB.

Samsung a trecut la o gamă complet diferită de camere. Noul model 4G are o cameră principală de 64MP, una ultra-wide de 8MP, una macro de 5MP și una de adâncime de 5MP. Modelul 5G are 48MP + 8 +5 + 2MP pentru aceleași camere. Și camera selfie a fost actualizată de la un senzor de 13 la unul de 20MP pe Galaxy A32 4G. Sunt camere mai bune pe varianta 4G decât pe cea 5G!

MediaTek Inc. este o companie cu sediul în Taiwan. Produce cipuri pentru pentru unități optice, smartphone-uri, tablete, televizoare, routere wireless și dispozitive Bluetooth. MediaTek este o companie fabless, fără fabrică, fără unități de producție.

Știm că A32 5G are procesorul MediaTek MT6853 Dimensity 720. Samsung nu a specificat ce procesor exact va folosi noul telefon. Compania oferă pentru procesorul lui Samsung Galaxy A32 4G aceeași descriere vagă ca și în cazul lui A32 5G în momentul lansării: un procesor octa-core, cu două nuclee de 2GHz și 6 nuclee de 1,8 GHz. Conform Android Police, modelul 4G va folosi tot procesorul MediaTek Dimensity 720, fără modem 5G, având în vedere descrierea identică.

Samsung nu a specificat cât va costa Galaxy A32 sau unde va fi vândut. Cel mai probabil va ajunge pe toate piețele unde este disponibil și Samsung Galaxy A31. În acest fel probabilitatea ca Galaxy A32 4G să ajungă și în România este foarte mare.