Samsung pregătește un Galaxy A4 mai ieftin, are certificarea Bluetooth

6184

Un nou telefon Samsung cu numărul de model SM-A460U se apropie de debutul pe piață, deoarece dispozitivul a fost recent aprobat de Bluetooth SIG. Conform tuturor datelor avute la îndemână acesta ar putea fi Samsung Galaxy A4. Lansarea ar putea avea loc în perioada imediat următoare.

Compania sud-coreeană lansează în fiecare an numeroasele smartphone-uri care îi permit să acopere aproape fiecare gamă, ca specificații dar și preț. Seria foarte cuprinzătoare Galaxy J se adresează consumatorilor la nivel de intrare iar dispozitivele din gama Galaxy A sunt poziționate în segmentul de mijloc. Smartphone-urile din segmentul premium sunt incluse în gamele Galaxy S și Galaxy Note. Cu toate acestea, dacă o nouă certificare Bluetooth SIG este cumva un fel de indicație și de obicei este, se pare că Samsung va mai introduce un smartphone în gama mid-range.

Ne așteptăm ca viitorul smartphone Samsung, momentan purtătorul numărului de model SM-A460U, să se situeze sub Samsung Galaxy A8 și A8+ și Galaxy A6 și A6+. Aceste smartphone-uri care au sosit pe piață la începutul acestui an. Recent și un smartphone cu numărul de model SM-A750FN a fost listat pe site-ul Geekbench, indicând ca ar fi un viitor Galaxy A7. Mai multe variante a ceea ce se va numi cel mai probabil Galaxy A4 au primit certificarea Bluetooth, ceea ce sugerează că o lansare ar putea avea loc în viitorul apropiat.

Mai exact, telefoanele cu numărul de model, SM-A460F, SM-A460F/DS, SM-A460N, SM-A460U, SM-A460X, SM-A460XN și SM-A460XC, au fost reperate în mediul online. Acest lucru indicând faptul că fiecare variantă va fi probabil orientată spre o anumită regiune în funcție de benzile LTE necesare. În plus, numărul modelului SM-A460F/DS sugerează, de asemenea, faptul că acest model va avea capabilități Dual-SIM și va fi disponibil pe unele piețe internaționale.

LTE sau Long Term Evolution – este un standard pentru comunicații fără fir de mare viteză pentru telefoane mobile și terminale de date. În decembrie 2017 cea mai mare acoperire cu 4G LTE o avea Coreea de Sud cu 97.49% urmată de Japonia cu 94.70% și Norvegia cu 92.16%.

În ce privește la ce ne putem aștepta de la aceste telefoane, un afișaj Infinity Display este foarte probabil, așa cum un design din aluminiu și sticlă este aproape sigur potrivit pentru un astfel de smartphone mid-range. Așa ceva se regăsește și pe frații puțin mai mari care compun duo-ul Samsung Galaxy A6. Pe plan intern detalii nu sunt confirmate dar, pe gama Galaxy A, Samsung a pus aproape tot timpul specificații și caracteristici foarte bune la un preț accesibil.

Când vine vorba de o dată de lansare, efectiv nu știm nimic. Samsung nu a făcut niciun comentariu oficial în ceea ce privește viitorul smartphone. Cu toate acestea, având în vedere că a primit certificarea Bluetooth, presupusul Galaxy A4 ar putea fi anunțat imediat în luna viitoare. Nu știm dacă la IFA Berlin 2018 sau după această manifestare.

Ceea ce rămâne neclar în acest moment, printre altele amintite mai sus, este dacă Galaxy A4 va avea în momentul lansării un companion care se va numi Galaxy A4+.

SURSĂPhoneArena