Galaxy A40 a apărut pe site-ul de referință Geekbench

1834

Pe site-ul etalon de referință Geekbench, un telefon Samsung necunoscut apare cu numărul de model SM-A405FN. După toate probabilitățile și conform numerotării adoptate de Samsung, acesta este Samsung Galaxy A40. Despre acest smartphone din seria Galaxy A au circulat mai multe zvonuri în ultimul timp.

La fel ca Samsung Galaxy A50, ne așteptăm la prezentarea acestui Galaxy A40 mai târziu în această primăvară. După cum putem deduce din date, modelul Galaxy A40 are sistemul de operare Android 9 Pie. Cel mai probabil va veni cu Pie direct din cutie. Galaxy A40 este dotat cu un procesor Samsung Exynos 7885 și 4 GB de memorie RAM. În ceea ce privește hardware-ul, dispozitivul are asemănări mari cu smartphone-ul Galaxy A8 din 2018.

În testul de referință Galaxy A40 nu a obținut rezultate spectaculoase

Samsung Galaxy A40 a obținut 1.319 puncte în testul single-core și 3.976 puncte în testul multi-core. Pentru un procesor de 1,6 GHz sunt rezultate bune, poate puțin peste nivelul său dar nu sunt deloc spectaculoase. Galaxy A40 va fi echipat cu un ecran AMOLED. Acest lucru este în contrast cu modelul A50, care, din motive tehnice, poate fi prevăzut cu un panou LCD.

Au mai apărut unele specificații despre acest smartphone și conform site-ului GalaxyClub acesta va fi văzut și pe piața europeană. Sperăm și în România. Fiind un telefon de la începutul gamei mid-range Galaxy A acesta va fi la un preț acceptabil pentru cumpărători. Mai depinde de specificațiile ce vor fi incluse de Samsung pe acest dispozitiv.

GalaxyClub este un blog olandez independent, scris de profesioniști din domeniul telefoniei mobile. Publică informații de ultimă oră în special despre telefoanele și tabletele Samsung. Este un site web serios și bine informat, un instrument de comparare a caracteristicilor și prețurilor telefoanelor și tabletelor Galaxy.

Alături de Samsung Galaxy A50 acest Galaxy A40 este cel de-al doilea telefon din viitoarea, reînnoită serie A. Aceste telefoane pot veni cu un senzor de amprentă digitală integrat pe ecran, precum și camere duble sau chiar triple. În ce clasă de preț are în vedere Samsung să încadreze noile modele nu știm. Totuși, utilizarea ecranelor LCD în unele variante este o indicație că gigantul tech sud-coreean încearcă să meargă pe un preț prietenos pentru cumpărători. Acest lucru, desigur și sub presiunea concurenței din ce în ce mai mari a producătorilor chinezi.

Înainte de Samsung Galaxy A40 și Galaxy A50 ne așteptăm la lansarea noii serii Galaxy M de la Samsung. Aceasta va fi poziționată, atât ca specificații și caracteristici cât și ca preț sub gama Galaxy A.